„Imagine Dragons“ koncertą organizuoja bendrovė „Live Nations Lietuva“. Gegužės pabaigoje ši įmonė Vingio parke rengė „Rammstein“ koncertą, po kurio socialiniuose tinkluose kilo nemenkas pasipiktinimas organizatorių elgesiu.

Nors parke veikia kelios viešos vandens stotelės, kuriose galima nemokamai atsigerti ar pasipildyti vandens buteliukus, „Rammstein“ koncerto metu, jos buvo apvyniotos plastiko juostomis ir lankytojams neprieinamos.

Kadangi vandenį į koncertus įsinešti draudžiama, koncerto klausytojai neturėjo kitos išeities, kaip jį pirkti iš prekybininkų ir už buteliuką mokėti po 3 eurus. Negana to, „Rammstein“ gerbėjai skundėsi, kad prie laikinųjų barų nusidriekė milžiniškos eilės, be to, strigo atsiskaitymas banko kortelėmis, tad buvo žmonių, kuriems gėrimų apskritai nepavyko įsigyti.

Grandiozinio „Rammstein“ koncerto Vingio parke akimirkos

Visgi „Live Nation Lietuva“ vadovas Aleksandras Karablikovas tikina, kad per „Imagine Dragons“ koncertą vieša nemokamo vandens infrastruktūra Vingio parke nebus uždaryta.

„Visos vandens stotelės veiks ir koncerto klausytojai galės jomis laisvai naudotis“, – Delfi teigia A. Karablikovas.

Po „Rammstein“ koncerto jis teisinosi, kad vandens stotelės buvo uždarytos viešosios tvarkos ir saugumo sumetimais – esą buvo baiminamasi, kad koncerto lankytojai gali stoteles sugadinti ar patys į jas susižeisti.

Paklaustas, kodėl šie saugumo sumetimai tapo nebeaktualūs per „Imagine Dragons“ koncertą, „Live Nation Lietuva“ vadovas nurodo, kad įmonė tiesiog nusprendė pasamdyti daugiau apsaugos darbuotojų, kurie ir turės užtikrinti, kad viskas vyktų sklandžiai.

Pasiruošimas prasidėjo anksčiau

Organizatoriai skelbia, kad į rugpjūčio 16 d. vakarą Vingio parke vyksiantį „Imagine Dragons“ pasirodymą išparduoti visi bilietai, o pasiruošimas šiam koncertui prasidėjo iki jo likus savaitei.

Pirmiausia buvo dalinai aptverta teritorija aplink Vingio parko estradą, kurioje iki rugpjūčio 19 d. bus draudžiamas pėsčiųjų eismas. Dalinai aptverta teritorija bus išplėsta rugpjūčio 15–18 dienomis. Šiuo laikotarpiu bus išmontuoti transporto priemonių patekimą į Vingio parką ribojantys užtvarai, tačiau įvažiuoti į teritoriją galės tik aptarnaujantis ir Vingio parke įsikūrusių įstaigų darbuotojų transportas.

„Imagine Dragons“ / Eric Ray Davidson nuotr.

Nuo rugpjūčio 15 d. 8 val. iki rugpjūčio 17 d. 8 val. bus draudžiamas automobilių stovėjimas aikštelėje adresu Geležinio Vilko g. 6A.

Nuo rugpjūčio 16 d. 15 val. iki rugpjūčio 17 d. 2 val. Eigulių, Birutės, Giraitės ir Elektrinės gatvėse bus įvestas vienpusis eismas.

Koncerto repeticijos vyks rugpjūčio 15 d. nuo 9 iki 20 val., o koncertas – rugpjūčio 16 d. nuo 20 iki 24 val. Bilietus turintys žiūrovai į aptvertą teritoriją bus įleidžiami nuo 17 val.

Po koncerto, nuo rugpjūčio 17 d. 0.30 val. iki rugpjūčio 19 d. 18 val. Vingio parke vyks demontavimo darbai.

Renginio dalyvių patogumui, viešasis transportas renginio dieną (rugpjūčio 16 d.) kursuos dažniau ir ilgiau, bus įrengtos papildomas viešojo transporto stotelės Geležinio Vilko gatvėje šalia Vingio parko.

Į „Imagine Dragons" koncerto teritoriją bus draudžiama įsinešti skėčius, kėdutes, didesnes nei A4 dydžio kuprines, maistą ir gėrimus, aštrius daiktus, ginklus, narkotines medžiagas ir panašiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją