Išaugo lietuvių srautai į Rusiją ir Baltarusiją

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, per pirmus 5 šių metų mėnesius į Baltarusiją vyko beveik dvigubai daugiau Lietuvos piliečių nei pernai tuo pačiu metu. Atitinkamai 164 379 ir 84 859. Šiais metais kiekvieną mėnesį į kaimynę vyksta maždaug po 30 tūkst. lietuvių, pavyzdžiui, gegužę jų buvo 33 525.

Šią statistiką sudaro tiek asmenys, vykstantys su vizomis, pavyzdžiui, krovininių automobilių vairuotojai, tiek ir beviziu režimu. Pastarųjų, anot VSAT, yra žymiai didesnė dalis.

Pikas buvo pasiektas pernai liepą, kai beveik 56 tūkst. Lietuvos piliečių vyko į Baltarusiją.

Vykstančių srautai į Rusiją taip pat beveik padvigubėjo. Per praėjusių metų pirmus 5 mėnesius į Rusiją per Lietuvos pasienį vyko 8775, o šiemet tuo pačiu laikotarpiu – 15 509. Šiais metais per mėnesį į Kaliningradą vyksta maždaug po 3 tūkst. Lietuvos piliečių, gegužę jų buvo beveik 3,4 tūkst.
Pagrindinė net du kartus išaugusio srauto priežastis – panaikinti COVID-19 pandemijos ribojimai.

Delfi pasidomėjo, kokiais tikslais Lietuviai traukia į agresores šalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)