„Rinkuškių alaus darykla“ įkurta dar 1990-aisiais. Tuomet tokio verslo pradininkai buvo Rimantas Čygas, Petras Kalkys ir Sigitas Kalkys.
„Šiandien mano tėvelio jau nebėra, todėl esame likę dviese su Rimantu“, – „Delfi“ lankantis Biržuose sako Sigitas.
Verslininkas pasakoja, kad nors vyrų profesijos su aludaryste susijusios nebuvo, jis pats esąs inžinierius statybininkas, alaus gamyba jau nuo seno užsiėmė seneliai.
„Šio verslo išmokome natūraliai, o vėliau kilo idėja, kad reikia įkurti įmonę“, – atsimena jis.
Dirbo ūkiniame pastate
Alų verslininkai virė ten, kur tuo metu leido galimybės. Tai buvo vienas šeimos ūkinių pastatų.
„Pradėjome nuo keturių medinių katilų ir verslas sekėsi taip, kad teko viską plėsti, didinti iki įmonės, kokią matome dabar. Anksčiau ir prekyba atrodė kitaip, alų supildavome į indus ir parduodavome per langelį kioskelyje.