„Ikea“ baldai veikiausiai taps brangesni, nes šios Švedijos mažmenininkės valdančioji bendrovė „Inter IKEA Group“ 2022 fiskaliniais metais planuoja didinti kainas.

Anot „Inter IKEA Group“ finansinės 2021 fiskalinių metų ataskaitos, įmonei sunkiai sekasi užpildyti savo parduotuves ir sandėlius prekėmis, kai dėl transporto ir darbo jėgos trūkumo „smarkiai užkilo“ medžiagų kainos. „Inter IKEA Group“ pažymi, kad fiskaliniais 2021 metais vien tik tiekimo sutrikimams sušvelninti ji išleido 250 mln. eurų, rašo foxbusiness.com.

„Kaip ir kitiems mažmeninės prekybos atstovams, mums iškilo iššūkių užtikrinant prekių prieinamumą ir tiekimą, kurį sutrikdė pasauliniai pristatymo trikdžiai. Mes nuolat dirbame, kad pagerintume savo produktų prieinamumą, – „Fox Business“ savo pranešime spaudai nurodė vienas „Ikea“ atstovas spaudai. – Mes dedame ir dėsime daug pastangų, kad mūsų kainos išliktų kuo stabilesnės – tačiau sunku prognozuoti, kokį poveikį ateinančiais mėnesiais turės pasaulinio masto sutrikimai“.

„Inter IKEA Group“ finansų vadovas Martinas van Damas pabrėžė, kad nors „tvyrant tokioms sudėtingoms sąlygoms, įmonė negali toliau užtikrinti fiksuotų kainų mažmeninės prekybos atstovams“, ji per fiskalinius 2022 metus planuoja absorbuoti dalį padidėjusių kainų. Tačiau likusią dalį teks padengti vartotojams. Ji taip pat stengsis, kad prekyboje išliktų populiariausi jos produktai.

Žengti tokį žingsnį buvo nuspręsta po to, kai „Ikea“ sulaukė didžiulės paklausos iš klientų, kurie pandemijos metu dirba iš namų. Kad patenkintų paklausą, „Ikea“ fiskaliniais 2021 metais atidarė tiek tradicinių „Ikea“ parduotuvių, tiek naujo, mažesnio formato parduotuvių, pradėjo elektroninę prekybą ir įsteigė testavimo punktus.

Pagal franšizę dirbančių „Ikea“ parduotuvių bendros mažmeninių pardavimų apimtys išaugo iki 41,9 mlrd. eurų, o tai yra 5,8 proc. daugiau negu fiskaliniais 2020 metais. Tam turėjo įtakos 73 proc. augusi elektroninė prekyba ir padidėjęs susidomėjimas namų baldais. Maždaug per patį finansinių metų vidurį dėl vietinių karantinų darbą teko nutraukti daugiau kaip 150 „Ikea“ parduotuvių. Kai vėlyvą pavasarį jos vėl atvėrė duris, įmonė sulaukė 775 mln. pirkėjų – mažiau negu fiskaliniais 2020 metais, kai jose apsilankė 825 mln. pirkėjų. Tai lėmė, kad pardavimai parduotuvėse sumažėjo 8 proc.

„Inter IKEA Group“ bendros pajamos 2021 fiskaliniais metais sudarė 25,6 mlrd. eurų, o grynas pelnas per 12 mėnesių iki rugpjūčio imtinai smuko 17 proc. iki 1,4 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)