„Karas jau padarė didžiulį poveikį žmonėms. Jis taip pat sukelia rimtus tiekimo grandinės ir prekybos sąlygų sutrikimus. Dėl visų šių priežasčių „Ikea“ nusprendė laikinai sustabdyti veiklą Rusijoje“, – sakoma bendrovės pranešime naujienų agentūrai AFP.

Veiklos sustabdymas daugiausia bus susijęs su Rusija, kur Švedijos grupė veikia nuo 2000 metų ir yra viena didžiausių darbdavių iš Vakarų.

Veikla Baltarusijoje taip pat stabdoma, nors, anot „Ikea“, šalyje yra tik keli tiekėjai ir nėra gamintojos parduotuvių.

„Pražūtingas karas Ukrainoje – tai tragedija žmonėms, o mūsų didžiausia empatija ir susirūpinimas yra skirti milijonams nukentėjusių žmonių“, – teigė bendrovė.

„Šie sprendimai turės tiesioginės įtakos 15 tūkst. „Ikea“ kolegų, o įmonių grupė ketina užtikrinti užimtumą ir pajamų stabilumą bei suteiks paramą jiems ir jų šeimoms regione“, – teigė „Ikea“.

Pranešus apie pasitraukimą iš šių rinkų, rusai tiesiog užgulė „Ikea“ parduotuves. Jau plinta vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota minia apsiperkančiųjų.

„Ingka“ grupės valdomose parduotuvėse dirba 12 tūkst. žmonių, o „Ikea“ taip pat turi beveik 2,5 tūkst. darbuotojų, dirbančių gamyboje.

Bendrovės teigimu, sprendimas palies 47 tiekėjus Rusijoje ir 10 Baltarusijoje.

Be to, stabdomas importas ir eksportas tarp abiejų šalių.

Kiek anksčiau „Ikea“ buvo paskelbusi, kad neuždarys savo parduotuvių Rusijoje, tačiau Švedijoje sulaukė kritikos bangos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės