Kaip rašo naujienų portalas „Made in Vilnius“, pagal techninį projektą statybos darbų metu numatoma atnaujinti dviračių ir pėsčiųjų takus, gatvės elektros apšvietimą, vandentiekio, buitinių ir paviršinių nuotekų tinklus. Taip pat bus įrengiami mažosios architektūros elementai, apšvietimas, kelių bei takų ženklinimas.

Darbai turės būti vykdomi atkarpose: nuo Goštauto g. 21 iki Žaliojo tilto (apie 1,8 km), nuo Žaliojo tilto iki Vileišio skvero (apie 1,2 km), nuo Vileišio skvero iki Šilo tilto (apie 1,9 km). Taip pat P. Vileišio gatvė bus rekonstruota ir pritaikyta pėstiesiems bei dviratininkams.

Bus įrengtas raudono asfalto dviračių takas, pėsčiųjų šaligatviai, apšvietimas, suoliukai, sutvarkyta aplinka. Ši gatvė bus sutvarkyta važiuojamąją dalį pritaikant dviračių eismui, o transporto priemonių greitį apribojant ne tik kelio ženklais, bet ir kitomis greičio mažinimo priemonėmis.

Kaip informavo savivaldybės įmonė „Vilniaus planas”, tikėtina, kad darbai tvarkant infrastruktūrą galės prasidėti šiemet. Rangovų pasiūlymų laukiama iki gegužės 15 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)