Jie skaičiuoja, kad birželio mėnesio pardavimai sumuš visus rekordus – prekyba išaugo penkis kartus ir lenkia geriausiu iki šiol laikyta kalėdinį laikotarpį.

Rukloje gyvena šiek tiek daugiau nei 2 tūkst. gyventojų. Prasidėjus kariniams pratyboms „Kardo kirtis“ šis skaičius padvigubėjo. Su vietiniais viešosiomis ir komercinėmis erdvėmis dabar dalijasi antra tiek lietuvių, danų ir amerikiečių karių. Bene pirmieji pasikeitimus pastebėjo prekybininkai.

Parduotuvių lentynose stovėję energiniai ir gaivieji gėrimai, traškučiai ir šokoladai buvo akimirksniu išgraibstyti.

„Tikrai atvažiavau ir išsigandau, veikiančios dvi kasos buvo, eilės stovėjo žmonių ir užsieniečių, kadangi jie eina visą dieną tokiais tarpais, periodais, tai turime pildyti lentynas“, – pasakojo prekybininkų atstovė Žydronė Sinkevičienė.

Išaugo prekyba šalto rūkymo ir vytintomis dešromis, daugiau nuperkama ledų ir riešutų. Skaičiuojama, kad tokių produktų nupirkta penkis kartus daugiau nei įprasta.

„Jie yra labai malonūs, labai yra tokie mandagūs iš tikrųjų, net maloniau ir dirbti, nesvarbu, kad jų daug, kad darbo labai padaugėjo“, – tikino prekybininkų atstovė Ingrida Imbrasienė.

Rukloje įsikūrę 5 kariniai padaliniai. Vietos gyventojai sako įpratę gatvėse matyti karinės technikos, tačiau tiek daug NATO sąjungininkų ir partnerių dar nėra buvę.

„Mes Rukloje pripratę prie mokymų, mums tai nesukelia kažkokių problemų, gal per didelė koncentracija, aišku pačiai infrastuktūrai daugiau kenkia, daugiau nusidėvi – karinės technikos keliai važinėja, jeigu tai būtų vyriausybės kompensuojama, tai būtų iš viso labai gerai“, – sakė Ruklos seniūnas Gintas Jasiulionis.

Pratybų „Kardo kirtis“ organizatoriai birželio 15-ąją 11 valandą visus norinčius kviečia į Ruklą apžiūrėti į pratybas atgabentos karinės technikos.