„Įmonės vadovybė sklandžiai bendradarbiauja su laikinuoju administratoriumi ir jo įgaliotu atstovu. Visi parengiamieji darbai vykdomi laikantis numatyto plano, „Lifosa“ sėkmingai apsirūpina būtiniausiomis žaliavomis. Iš esmės esame pasirengę atnaujinti gamybinę veiklą, susigrąžinti „Lifosos“ darbuotojų komandą ir tęsti darbus gamykloje“, – teigia AB „Lifosa“ finansų direktorė ir laikinoji įmonės generalinė direktorė Regvita Ivanovienė.

Pasak jos, įmonė liepą įsigijo 5 tūkst. tonų amoniako iš akcinės bendrovės „Achema“. Šį mėnesį sutarta iš „Achemos“ įsigyti dar 2 tūkst. tonų, rugpjūčio viduryje – papildomus 7 tūkst. tonų amoniako. „Lifosa“ teigia baigianti derinti ir netrukus bus pasirašytos sutartys dėl fosfatinių žaliavų įsigijimo. Artimiausiu metu iš Klaipėdos uosto turėtų išvykti pagaminta produkcija – 29 tūkst. tonų kompleksinių mineralinių trąšų su mikroelementais bei 7 tūkst. tonų monoamonio fosfato pašarinių žaliavų, nurodoma „Lifosos“ pranešime.

„Bendrovės vadovybė ir laikinasis administratorius žvelgia vieninga kryptimi ir laikosi to paties tikslo: kaip įmanoma greičiau atnaujinti „Lifosos“ veiklą užtikrinant, kad būtų laikomasi visų tarptautinės bendruomenės pritaikytų sankcijų. Džiaugiuosi konstruktyviais santykiais ir sėkmingu „Lifosos“ vadovų bei laikinojo administratoriaus bendradarbiavimu. Esu tikras, kad tai, ko visi drauge siekiame – sėkmingai veiklą atnaujinusios ir tęsiančios Kėdainių gamyklos, – pačiu artimiausiu metu įvyks“, – pažymi laikinojo administratoriaus UAB „Finance guru“ įgaliotas atstovas Rimvydas Vaštakas.

Bendrovė „Lifosa“ yra Lietuvoje registruota ir veikianti įmonė, viena stambiausių ir didžiausius atlyginimus mokančių darbdavių regione. Per 2021 metus bendrovė valstybės biudžetą papildė daugiau kaip 32,6 mln. eurų mokesčių.

Europos Sąjungai kovo 9-ąją paskelbus sankcijas Rusijai, buvo įšaldytos bendrovės „Lifosa“ sąskaitos, o balandžio 10-ąją buvo sustabdyta fosforo trąšų gamyklos Kėdainiuose veikla.

Laikinojo administratoriaus paskyrimas buvo būtina priemonė siekiant užtikrinti tarptautinių sankcijų įgyvendinimą Lietuvoje. Gegužės pabaigoje Finansų ministerija laikinuoju administratoriumi vieniems metams skyrė bendrovę „Finance Guru“.

Laikinasis administratorius privalo užtikrinti, kad iš įmonės vykdomų sandorių tiesioginės ar netiesioginės naudos negautų subjektai, kuriems taikomos sankcijos, o pačiai įmonei būtų užtikrinta ekonomiškai pagrįsta nauda.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją