„Vyko daug susitikimų su bankais, daugiau nei 60 susitikimų su unikaliais bankai vyko, nekalbant apie įvairius renginius, konferencijas, kur yra masė jų. Vien per šiemet turėjome individualius susitikimus su 21 unikaliu banku iš Europos ir už jos ribų. Su kai kuriais bankais pokalbiai pažengę ir tikimės, kad artimiausiu metu bus džiugių žinių“, – penktadienį žurnalistams teigė L. Jakubonis.

„Kokie tai bankai, įvardinti negalime, tačiau iš Europos šalių yra susidomėjimas, iš reikšmingų dalyvių“, – aiškino jis.

Pasak eksperto, daug vilčių teikia potencialus bankų atėjimas iš tokių šalių kaip Vokietija ir Lenkija.
„Bankas naujas ateis, tik klausimas kada. Yra ne vienas konkretus bankas, kuris domisi. Nenorėčiau atskleisti iš kokių šalių, jie dar nėra įsipareigoję ateiti, bet daug vilčių teikia tokios šalys kaip Vokietija, Lenkija“, – sakė L. Jakubonis.

Jis tikino, kad solidarumo įnašo klausimas šiame kontekste nėra kilęs, juolab, jog jis nėra taikomas naujai ateinantiems bankams. Galiausiai L. Jakubonis tikino, kad su bankais yra kalbama apie plėtrą į Baltijos regioną, bet pradedant nuo Lietuvos.

„Kalbamės su jais dėl plėtros į Baltijos regioną, bet pradedant nuo Lietuvos. (...) Paslaugos numatomos tiek kreditavimas verslui, tiek kreditavimas gyventojams“, – tvirtino LB Finansų rinkos plėtros vadovas.

Simonas Krėpšta

LB valdybos narys Simonas Krėpšta taip pat išreiškė viltį, kad artimiausiais mėnesiais jau bus galima pasidalinti džiugiomis naujienomis dėl naujo banko atėjimo į Lietuvą.

„Per pastaruosius metus tiek LB darbuotojai, tiek vadovai susitiko su maždaug 60 tarptautinių bankų iš tokių valstybių kaip Lenkija, Vokietija, JAV, Didžioji Britanija, Nyderlandai, Turkija ir Izraeliu. Šiuo metu negalime atskleisti pavadinimų, nes sprendimai nėra dar priimti, bet turime įvairaus pobūdžio procesų“, – teigė S. Krėpšta.

Liepos pradžioje finansų ministrė Gintarė Skaistė viešėjo Lenkijoje, kur kvietė Lenkijos finansų sektoriaus institucijas investuoti ir plėsti veiklą Lietuvoje.

Pasak ministrės, Lenkijos finansų sektoriaus veiklos Lietuvoje plėtra didintų konkurenciją finansų rinkoje, finansinių paslaugų pasiūlą, užtikrintų geresnę jų kainą ir kokybę.

G. Skaistė į Lenkiją išvyko su LB delegacija. Pranešama, kad Lenkijos finansų sektoriaus atstovams pristatytos galimybės veikti Lietuvoje, dabartinė Lietuvos makroekonominė ir finansų sektoriaus padėtis, fiskalinė politika.

Finansų ministerijos teigimu, sąlygos plėsti veiklą Lietuvoje Lenkijos finansų sektoriui yra palankios, rinkoje yra pakankamai erdvės naujiems dalyviams.

Taip pat mėnesio pradžioje LB ir Lietuvos garbės konsulės Vokietijoje organizuojamame renginyje LB valdybos pirmininkas G. Šimkus pristatė Lietuvos bankinio sektoriaus privalumus Vokietijos komercinių bankų atstovams.

„Lietuvos bankinis sektorius vis dar yra koncentruotas, t. y. vos trys didieji bankai užima didžiąją rinkos dalį. Itin aukštas jų pelningumas rodo, kad yra erdvės konkurencijai ir solidžią patirtį bei finansines galimybes turintys Vokietijos bankai tą konkurenciją galėtų sėkmingai sudaryti“, – sakė G. Šimkus.

Pasak LB, renginyje dalyvavo daugiau nei 50 atstovų iš komercinių bankų, veikiančių Vokietijoje. Tikimasi bankus sudominti galimybėmis plėsti veiklą į Lietuvą bei Baltijos šalių regioną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją