Apie 50 proc."Kauno pieno centro" akcijų valdo jas parduodantis fondas "Baltic Post Privatisation Fund" (jį valdo "Scandinavian Baltic Development", o finansuoja Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas) ir Pranas Dailidė, kartu su savo individualia įmone turintis apie 20 proc. akcijų.

Bendrovės "Strata", kuri su "Baltic Post Privatisation Fund" dirba nuo 1998 metų, direktorius

Arvydas Strumskis teigia, jog iki metų pabaigos turėtų paaiškėti, ar sandoris įvyks, ar ne.

Dienraščio duomenimis, kol kas dėl būsimo pirkinio fondo viduje vieningos nuomonės nėra. Jeigu sandoris įvyktų, fondas bendrovės akcininku būtų iki 2013 metų. Iki šiol "Amber Trust II" ledų ir šaldytų produktų versle investavęs nebuvo.

Rinkoje neatmetama galimybė, kad "Amber Trust II" įsigytų tik bendrovės verslą, o jos nekilnojamasis turtas būtų atskirtas į atskirą bendrovę.

"Kauno pieno centras" įsikūręs Kauno centre. Anot bendrovės generalinio direktoriaus Arūno Kontauto, 1,26 ha sklype įmonė turi 6 pastatus, kurie yra prie pat naujojo M.K. Čiurlionio tilto per Nemuną, nuo "Akropolio" statybvietės jį skiria kita Kauno įmonė - "Pergalės koncernas".

"Kauno pieno centras" svarsto, ką statyti gamybai nenaudojamoje teritorijoje. Minėta, kad joje galėtų iškilti modernių biurų ar viešbučių kompleksas.

"Kauno pieno centro" bendrovė "Talino šaldytuvai" apima du sklypus. Viename jų yra ledų gamykla ir seni šaldytuvai, o kitame naujas logistikos centras.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją