Planuojamoje 200 mln. eurų vertės gamykloje – o tai bus pirmoji tokia „Huawei“ gamykla už Kinijos ribų – dirbs 500 žmonių ir joje bus gaminama Europos rinkai skirta įranga, per spaudos konferenciją Paryžiuje pareiškė „Huawei“ valdybos pirmininkas Liang Hua (Lianas Hua).

„Gamykloje bus pradėta radijo ryšio įrangos gamyba, o ateityje, atsižvelgiant į Europos rinkos poreikius, bus gaminami ir kiti produktai“, – pareiškė jis.

Kur veiks gamykla, kurioje per metus bus pagaminama maždaug 1 mlrd. eurų vertės įranga, ar kada bus pradėta gamyba, „Huawei“ valdybos pirmininkas nenurodė.

Tačiau jis pažymėjo, jog bendrovė tariasi su Prancūzijos vyriausybe ir vietos institucijomis dėl šio projekto.

Apie naująją gamyklą „Huawei“ valdybos pirmininkas paskelbė praėjus dviem savaitėms po to, kai Prancūzija pareiškė nepasiduosianti Jungtinių Valstijų spaudimui neleisti „Huawei“ tiekti įrangos šalies 5G tinklams. Tokią pat poziciją užėmė Didžioji Britanija.

Prancūzijos vyriausybė pareiškė nediskriminuosianti „Huawei“, tačiau nurodė, jog pirmenybę visgi teiks Europos operatoriams, tokiems kaip „Nokia“ ir „Ericsson“.

Jungtinės Valstijos tvirtina, kad „Huawei“ palaiko pernelyg glaudžius ryšius su Kinijos vyriausybe ir kad bendrovės gaminama įranga gali būti naudojama kaip šnipinėjimo priemonė.

Bendrovė šiuos kaltinimus griežtai neigia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)