2016 metais, palyginti su ankstesniais metais, šis rodiklis smuko nuo 18,9 mlrd. iki 7,1 mlrd. JAV dolerių, nors analitikai prognozavo didesnį pelną – 14,4 mlrd. dolerių.

Anot banko atstovų, pelno nuosmukį didžiąja dalimi lėmė nemažai vienkartinių išlaidų, įskaitant ir jo padalinio Brazilijoje pardavimą.

HSBC taip pat nurodė padidinęs rinkos dalį Honkonge ir Singapūre.

Pernai bankas patvirtino savo planus išsaugoti būstinę Londone, nepaisant Jungtinės Karalystės (JK) sprendimo palikti Europos Sąjungą.

Tačiau antradienį skelbdamas rezultatus, HSBC pirmininkas Douglasas Flintas sakė, kad neatmetama galimybė, jog gali tekti perkelti apie 1000 darbo pozicijų iš Londono į Paryžių per artimiausius dvejus metus, atsižvelgiant į derybų eigą.

Jis pridūrė, kad bankas turi „iš esmės visas licencijas ir infrastruktūrą, būtinas norint ir toliau palaikyti savo klientus, kai JK paliks Europos Sąjungą“.

Didžiąją pelno dalį HSBC uždirba už Jungtinės Karalystės ribų, Azijoje jo uždirbtas pelnas sudaro didžiąją jo pasaulinio ikimokestinio pelno dalį. Banko akcijos kotiruojamos Londone, Paryžiuje, Niujorke ir Honkonge.

Sausio pabaigoje bankas HSBC paskelbė apie savo planus uždaryti dar 62 skyrius Jungtinėje Karalystėje 2017 metais, kaip priežastį įvardydamas augančią mobiliąją ir internetinę bankininkystę. HSBC pernai uždarė 223 filialus Jungtinėje Karalystėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)