Šio Suomijos kapitalo užkandinių tinklo pajamos Latvijoje praėjusiais metais augo 8,5 proc. iki 33,1 mln. eurų, Estijoje – 13 proc. iki 30,5 mln. eurų.

„Hesburger“ plėtros ir rinkodaros direktorė Ieva Salmela sakė, kad praėjusieji metai buvo gana sudėtingi dėl besikeičiančios COVID-19 situacijos, tačiau ribojimai koronavirusinės infekcijos plitimui stabdyti nebuvo ilgalaikiai ir neturėjo reikšmingos įtakos įmonės finansiniams rezultatams.

I. Sarmela pabrėžė, jog geras įplaukų rezultatas pasiektas dėl vartotojų perkamosios galios stabilizavimosi, užsakymų įvairių galimybių, įskaitant ir dėl skaitmeninių sprendimų.

Trijose Baltijos valstybėse veikia 154 „Hesburger“ restoranai: 57 Lietuvoje, 49 Latvijoje, 48 Estijoje.

Suomijos verslininkų Heikkio ir Kirsti Salmelų šeimai priklausanti „Hesburger“ veiklą pradėjo 1966 metais nuo grilio kiosko viename šios šalies miestelyje. Pirmasis šio prekės ženklo restoranas duris atvėrė 1980-aisiais Turku mieste. Į Lietuvos rinką „Hesburger“ įžengė 2007 metais.

Dabar „Hesburger“ Europoje turi apie pusę tūkstančio greito maisto restoranų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją