Tarp laišką pasirašiusių kompanijų yra tokie vardai kaip „Boeing“, „Caterpillar“ ar „General Electric“.

Jos respublikonams ir demokratams antradienį teigė, kad sienos mokestis JAV pagamintus produktus darytų konkurencingesnius užsienio rinkose, o importas būtų apmokestinamas tokiais pat tarifais kaip ir vietinės prekės.

Sienos mokesčio klausimas JAV verslo pasaulį padalino į dvi stovyklas.

Atstovų rūmų pirmininkas Paulas Ryanas siūlė pajamų mokestį mažinti iki 20 proc. nuo dabartinių 35 proc., o importui taikyti tą patį 20 proc. Taip pat siūloma neapmokestinti ir eksporto pajamų.

Šis pasiūlymas buvo sutiktas JAV kompanijų su nepasitenkinimu, ypač tų, kurios stipriai priklausomos nuo importo, pavyzdžiui, iš mažmeninės prekybos įmonių ar automobilių gamintojų.

Grupė mažmeninių prekybos tinklų vadovų praėjusią savaitę susitiko su prezidentu Donaldu Trumpu siekdami įtikinti jį, kad sienos mokestis nėra naudingas.

D. Trumpas savo mokesčių reformos planą turėtų pateikti per artimiausias kelias savaites. Nors jis pats teigė, kad sienos mokestis yra „per daug komplikuotas“, jo administracija sako, kad prekių iš Meksikos apmokestinimas yra vienas iš būdų, kuriais Meksika galėtų susimokėti už sienos su JAV statybą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)