„Gerbsime tą sprendimą“, - sakė A. Tsipras, duodamas suprasti, kad jis atsistatydintų, jei jo šalis per referendumą nubalsuotų už ginčijamas tarptautinių kreditorių siūlomas finansinės pagalbos sąlygas.

Vyriausybės vadovas pridūrė, kad jis nėra toks ministras pirmininkas, kuris liktų eiti pareigas „bet kokiomis sąlygomis“.

Kaip Graikija gali mokėti TVF, jei „mūsų bankai yra dusinami?“, sako Tsipras

Graikijos ministras pirmininkas A. Tsipras pirmadienį vakare leido suprasti, kad jo šalis antradienį veikiausiai nesumokės skolos Tarptautiniam valiutos fondui (TVF).

„(Kaip galima kreditoriams laukti (skolos) mokėjimo TVF, kai mūsų bankai yra dusinami?“, – uždavė jis retorinį klausimą galutinio termino, iki kurio reikia sumokėti maždaug 1,5 mlrd. eurų skolą, išvakarėse.

„Kai jie nuspręs sustabdyti dusinimą, jiems bus sumokėta“, – sakė premjeras interviu televizijai ERT.

Graikijos premjeras Tsipras sako nesąs įsitvėręs į darbą bet kokia kaina

Graikijos ministras pirmininkas A. Tsipras pirmadienį pareiškė, jog jis nesilaiko įsitvėręs į savo darbą bet kokia kaina.

„Gerbsime tą sprendimą“, - sakė A.Tsipras, duodamas suprasti, kad jis atsistatydintų, jei jo šalis per referendumą nubalsuotų už ginčijamas tarptautinių kreditorių siūlomas finansinės pagalbos sąlygas.

Vyriausybės vadovas pridūrė, kad jis nėra toks ministras pirmininkas, kuris liktų eiti pareigas „bet kokiomis sąlygomis“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (467)