"Sutarėme dėl pagrindinių punktų, - sakė ministras Janis Sturnaras. - Pirmiausiai turime susitarti su (tarptautinių donorų) "trejetu", o vėliau su (ES) partneriais."

"Sutarėme dėl pagrindinių punktų, tačiau lieka kai kurių klausimų", - pridūrė Demokratinės kairės partijos, kuri yra mažesnioji koalicijos partnerė, vadovas Fotis Kuvelis.

Tuo tarpu Socialistų partijos vadovas Evangelas Venizelas pažymėjo, jog dar prieš pateikiant šį paketą parlamentui Graikija turėtų užsitikrinti, kad fiskalinio tikslinimo programa būtų pradėta įgyvendinti vėliau.

"Labai svarbu, kad šios priemonės būtų įvykdytos iki 2016 metų, - E.Venizelas sakė kalbėdamas per televiziją. - Pagrindiniai punktai tapo labiau specializuoti, o kriterijus, kad imtumės juos vykdyti, yra laikas (kurį turėsime programos) įgyvendinimui."

"Turime pradėti intensyvias politines derybas aukštame lygmenyje", - pridūrė socialistų lyderis, pažymėjęs, kad "laikas veikia prieš mus".

Kaip nurodo Finansų ministerija, valstybė tikisi sutaupyti 11,5 mlrd. eurų (39,7 mlrd. litų), o dar 2 mlrd. eurų (6,9 mlrd. litų) surinkti padidinus mokesčius.

Kreditorių "trejetas" - Europos Sąjunga (ES), Tarptautinis Valiutos fondas (TVF) ir Europos centrinis bankas (ECB) - suteikė Graikijos vyriausybei savaitę susitarti dėl taupymo priemonių.

A.Samaro sąjungininkai stengės švelninti šiuos karpymus, atkreipdami dėmesį į didėjantį nepasitenkinimą visuomenėje dėl dvejus metus trunkančio diržų veržimo.

Protestuodami prieš šias priemones, šį mėnesį streikavo ir rengė demonstracijas įvairių sektorių darbuotojai - pradeda gydytojais ir teisininkais, baigiant valstybės saugumo pareigūnais.

Protestai apėmė netgi Finansų ministeriją, kurios darbuotojai nuo ketvirtadienio paskelbė dviejų dienų streiką dėl planų mažinti atlyginimus.

Trečiadienį policija Atėnuose susirėmė su kaukėtais jaunuoliais per visuotinį streiką ir demonstracijas, sostinės centre, kuriose dalyvavo apie 34 tūkst. žmonių.

Jaunuoliai mėtė Molotovo kokteilius, daužė parduotuvių vitrinas ir padeginėjo šiukšlių konteinerius gatvėse aplink centrinę Konstitucijos aikštę.

Dar apie 18 tūkst. žmonių išėjo į gatves šiauriniame Salonikų mieste, nurodė policija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)