"Syriza" koalicijos partnerei "Independent Greeks" vadovaujantis Panos Kammenos teigia, kad atmetus pasiūlymus Graikijai teks imtis "plano B". Jau trečiadienį, susitikę su euro zonos finansų ministrais, šalies pareigūnai ruošiasi ginti savo ketinimus rengti naują susitarimą. Jo siekiama, nes dabartinio 240 mlrd. eurų vertės susitarimo dėl paramos sąlygos yra per daug griežtos.

Po praėjusio mėnesio pabaigoje įvykusių rinkimų ir juos laimėjus kairiųjų pažiūrų partijai, vadovaujamai naujojo premjero Alexis Tsipras, kilo nerimas dėl galimo Graikijos pasitraukimo iš euro zonos.

Iki šiol ES pareigūnai atmeta bandymus iš naujo tartis dėl finansinės paramos, nors Vokietijos kanclerė Angela Merkel nurodo palauksianti ir pažiūrėsianti, ar trečiadienį Graikijai pavyks pateikti "tvarų pasiūlymą". "Viskas, ko norime, yra susitarimas", - teigia P. Kammenos, duodamas interviu Graikijos televizijai "Mega TV".

"Jeigu susitarimo nebus ir jei matysime, kad Vokietija išlieka nelanksti bei nori skaldyti Europą, tuomet mūsų pareiga tampa planas B. Jo esmė: gauti finansavimą iš kito šaltinio. Geriausiu atveju tai gali būti Jungtinės Valstijos, gali būti Rusija, Kinija ar kitos šalys".