"Mes ieškome garbingo kompromiso su savo partneriais. Tačiau nesitikėkite, kad mes besąlygiškai pasirašysime kapituliaciją", - kalbėjo premjeras. Vyriausybė esą pasiryžusi įgyvendinti reformas. Tačiau tai neturi sukelti "masinių atleidimų, algų mažinimo bei ligoninių ir universitetų uždarymo". "Dėl to mes negailestingai puolami, tačiau tai yra priežastis, kodėl mus remia visuomenė", - pabrėžė A. Cipras.

Parlamentas pirmadienį diskutavo apie vasario 20-ąją tarp Atėnų ir kreditorių pasirašytą susitarimą. Kreditorių institucijos reikalauja, kad Atėnai prieš susitarimo įgyvendinimą - tolesnių paramos kreditų išmokėjimą - pateiktų detalų reformų sąrašą. Tai esą dar nepadaryta.

Tuo tarpu A. Cipras teigia pateikęs "realų sąrašą", kuris pavers Graikiją "modernia" šalimi. Jis, pavyzdžiui, įvardijo kovą su cigarečių ir benzino kontrabanda, pridėtinės vertės mokesčių slėpimu bei užsienio aktyvų peržiūrėjimą. Premjeras dar kartą pareikalavo naujų derybų dėl Graikijos skolų naštos, kuri šio metu sudaro 177 proc. BVP. Be to "skolų grąžinimas neįmanomas".

"Syriza" lyderis paragino opoziciją paremti vyriausybės planus, kad būtų užbaigta taupymo politika. Jis kaltino prieš tai dirbusią vyriausybę įtraukus šalį "į bedugnę".

Pirmadienį pokalbiai tarp kreditorių ir Graikijos vyriausybės dėl reformų sąrašo buvo tęsiami. Tačiau galutinis susitarimas kol kas nepasiektas. Be pinigų balandį Graikijai gresia nemokumas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)