Jo pusbroliai Jonas ir Petras Kadziauskai dirba bankroto administratorių įmonėje „Valeksa“, todėl interesų konfliktas gali kilti, jei viceministras dalyvaus Bankroto ir restruktūrizavimo administratorių atestavimo komisijoje.

Ūkio ministerijai taip pat yra pavaldus Įmonių bankroto valdymo departamentas.

Prieš tapdamas ūkio viceministru, G. Kadziauskas ėjo LLRI viceprezidento pareigas.

Naujame darbe jam teko anksčiau Rimanto Žyliaus, dabartinio ūkio ministro, kuruotos administravimo sritys: verslo sąlygų gerinimas, įmonių teisės politika, ūkio ir Europos Sąjungos politika, pramonės, paslaugų ir prekybos politika.

Vilniuje gimęs 32 m. G. Kadziauskas yra įgijęs Vilniaus universiteto teisės magistro laipsnį ir Rygos aukštosios teisės mokyklos tarptautinės teisės ir Europos teisės magistro laipsnį.

Deklaracijoje nurodyta, kad G. Kadziausko sutuoktinė yra gydytoja oftalmologė, dirba Vilniaus universiteto Santariškių klinikose.

Ūkio viceministras taip pat deklaravo pernai rugsėjį pirkęs kilimą už mažiau nei 5 tūkst. Lt.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme numatyta, kad politikas savo deklaracijoje turi nurodyti brangesnį nei 2,6 tūkstančio litų pirkinį.

R. Žylius į ūkio ministro kėdę sėdo po to, kai iš jos pasitraukė Dainius Kreivys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją