Dokumentą Sankt Peterburgo tarptautiniame dujų forume pasirašė „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Vitalijus Markelovas ir „Royal Dutch Shell“ vykdomojo komiteto narys Maartenas Wetselaaras.

„Dokumentas skelbia naują „Baltic LNG“ projekto įgyvendinimo etapą, per kurį bus pasirengta projekto techninės dokumentacijos paketo sudarymui. Dokumentą pasirašydamos šalys akcentavo sėkmingai pabaigtą projekto techninį-ekonominį tyrimą“, - teigiama „Gazprom“ spaudos tarnybos pranešime.

„Baltic LNG“ projekto įgyvendinimo terminai jau buvo atidedami tris kartus. Iš pradžių planuota, kad gamykla pradės veikti 2020 metais, o pagal dabartinius planus projektas turėtų būti užbaigtas 2022-2023 metais.

10 mln. tonų SGD metinio pajėgumo dujų skystinimo gamykla Ust Lugos uoste Suomių įlankos pakrantėje būtų orientuota į Europos, Artimųjų Rytų, Pietų Azijos ir Pietų Amerikos rinkas, o nedideliais laivais jos produkcija būtų tiekiama ir į terminalus prie Baltijos jūros.

„Gazprom“ siekia į „Baltic LNG“ projektą pritraukti ir Japonijos korporaciją „Mitsui“, su kuria prieš mėnesį pasirašė atitinkamo turinio ketinimų protokolą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)