Sparčiai auganti tarpusavio skolinimo platforma „Finbee“ žengė dar vieną plėtros žingsnį ir įsteigė sutelktinio finansavimo platformą „FinBee verslui“. Naujoji platforma verslui teiks dviejų tipų paskolas - su ir be materialaus užstato. Pirmuoju atveju galima pasiskolinti iki 500 tūkst. eurų su apie 10 proc. siekiančiomis vidutinėmis palūkanomis. Skolintis be užstato galima nuo 1 iki 20 tūkst. eurų, o vidutinės palūkanos gali siekti nuo 7 iki 25 proc., rašoma išplatintame pranešime spaudai.

Kaip pasakoja prekės ženklą „FinBee Verslui“ valdančios bendrovės „Finansų bitė verslui“ vadovas Audrius Griškevičius, jų siekis tapti nuolatiniu finansiniu partneriu augančiam verslui.

„Esame įsitikinę, kad būtent sutelktinis finansavimas šiuo metu yra tvariausias augančio verslo finansinis partneris. Mūsų platforma leidžia verslui skolintis saugiai, greitai ir pigiai. Juokaujame, kad esame kaip verslo darželis, kuriame prižiūrime augančius verslus, kad jie sustiprėtų ir vėliau galėtų skolintis komerciniuose bankuose“, - sako A. Griškevičius.

„FinBee Verslui“ veiklos principas bus panašus į jau pusantrų metų veikiančios „FinBee“. Platforma veiks kaip tarpininkas tarp paskolas norinčių gauti įmonių ar individualia veikla užsiimančių asmenų – paskolų gavėjų bei investuotojų.

Bent vienerius metus veikianti įmonė ar individualią veiklą vykdantis fizinis asmuo galės per keliolika minučių užsiregistruoti paskolos prašymą „FinBee Verslui“ tinklalapyje. Platformos specialistai atidžiai peržiūrės norinčios pasiskolinti bendrovės ar fizinio asmens sąskaitų išrašus ir įvertins potencialą bei galimybes laiku grąžinti paskolą.

Paskolos gavėjas gali rinktis fiksuotą palūkanų normą arba skolintis aukciono būdu, kai konkreti paskola yra pasiūloma investuotojams, o šie siūlo palūkanų normas. A. Griškevičius pastebi, kad toks būdas turėtų būti patrauklus su individualiais klientais dirbančioms įmonėms.

„Skolinimasis aukciono principu yra labai panašus kaip skolinimasis iš draugų. Deja iki šiol nebuvo sukurtas efektyvus sprendimas kaip draugai arba ištikimi klientai galėtų skolinti smulkiam verslui. Manau, kad tokie žmonės galėtų paskolinti pigiau, nes jaučia asmeninį ryšį su verslininku ir yra suinteresuoti jo sėkme“, - pabrėžia jis.

Skirtingai nei tarpusavio skolinime, „FinBee Verslui“ investuotojais galės tapti ne tik fiziniai asmenys, bet ir įmonės.

Pasak A. Griškevičiaus, sunku prognozuoti, kokį dydį per pirmuosius metus galėtų pasiekti įmonės paskolų portfelis, mat paskolų žirklės gali būti labai plačios. Vis dėlto jis prognozuoja, kad pirmaisiais metais „FinBee Verslui“ pagalba bus suteikta ne mažiau nei 200 paskolų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)