7,99 eurai už svogūnų lukštus. Tiesa, svarbu atkreipti dėmesį, kad tokia kaina parašyta už kilogramą lukštų, taigi pats pakelis kainuoja daug mažiau – apie 50 centų. Vis dėlto ši detalė prasmuko pro daugelio internautų akis, kurie neslėpė savo įtūžio.

„Beveik orą pardavinėja...“, – komentavo moteris.

„O ką čia jau sakyti, juk Lietuvoje gyvenam. Čia visko būna, nenustebkit, jei ir orą pradės maišiukuose pardavinėti“, – juokėsi kitas.

„Nu čia jau viršūnė, virš visko, nėra žodžių, pati geriausia mėsa tiek nekainuoja, kiek svogūnų šiukšlės, kurias išmetame“, – rašė kitas.

„Žodžiu, nebetylėsiu. Ne na čia tai degradavimo rūšis. Norėčiau susitikti su tiekėjais ir kompanijos įkūrėjais“, – piktinosi dar vienas po „Music + Music“ puslapio feisbuke pasidalintu įrašu.

„Baigia išpindėt, dar sako, kodėl emigruoja, į maximas jau visai nebegalėsi tuoj užeiti su minimalke“, „Svogūnų kilogramas tiek nekainuoja“, „Lietuva stebuklų šalis, kuo toliau – tuo gražiau“, „Košmaras kažkoks, iš atliekų biznį daro – tokie ir panašūs komentarai tiesiog plūdo po įrašu.

Visai netrukus pasipylė protinantys tokius komentatorius. „Kaina yra už KILOGRAMĄ. Šitame maišiuke gal bus 100 – 200 g, tai ir paskaičiuokit, kiek už jį mokėsit...“, – rašė viena.

„Čia gi kilogramo kaina. Kas per panika“ „Jie gi labai lengvi. To kilogramo užtektų visam miestui išdalinti“, „Tai kad jie nieko nesveria. Čia kilogramo kaina, tai maišas kainuos gal 20 centų“, „Nusipirkus jų kilogramą užtektų visam rajonui, jie gi labai lengvi, kilogramas tai turbūt pilnas bulvinis maišas“, – rašė kiti.

Lukštais prekiauja jau daugelį metų

Įmonės „Evaldo daržovės“ tiekiančios lukštus vadovas Evaldas Masevičius sakė, kad tokios komentarų ir pasipiktinimų lavinos jis stengiasi niekaip nevertinti: „Aš neskaitau komentarų, man tai visiškas žaidimas. Man sūnus 18-metis pasakė vakar: tėti, ar tu matei. Mes dirbame savo darbą ir į tuos komentarus reaguoti – ne mano darbas.“

Vis dėlto jis pripažino, kad komentarų gausa signalizuoja apie didelį susidomėjimą preke, todėl tai tik kelia džiugesį. „Jeigu yra bet kokia: ar teigiama, ar neigiama reakcija, vadinasi tai yra populiaru. Jei nebūtų išvis jokios reakcijos – tai būtų nepopuliari išvis, bet kadangi ir tūkstančius like surinko, tai, manau, daiktas tikrai reikalingas“, – sako jis.

Pats jis pripažino, kad toks sukeltas šaršalas jį kiek nustebino, kadangi svogūnų lukštai pardavinėjami jau nuo 2010 metų, o kokiais 2012 jų kaina netgi buvo didesnė, kilogramo siekė apie 39 litus.
Evaldas Masevičius

Paklaustas, kas privertė nuleisti kainą, E. Masevičius pabrėžė, kad per tiek metų yra daugiau pasiruošę Velykų šventėms, todėl kainą galėjo nuleisti.

„Kas nori – aiškiai mato, kad parašyta kaina už kilogramą, o ne už pakuotę. Žmogus įsivaizduoja, kad nieką pardavinėjame, bet jūs pabandykite tą kilogramą svogūnų lukštų nulupti, tai jis tada supras, kad tai labai didelis kiekis. Mūsų pardavimo kaina yra vienetais, tai pakelis kainuoja apie 30 centų, plius supakavimas, plius pakuotė, plius nuvežimas į prekybos centrą, tai praktiškai už dyką“, – sako jis.

Idėja kilo dėl svogūnų nulupinėtojų bangos

Jis atskleidžia, kad tokią idėją pardavinėti lukštus jam pasiūlė vienas prekybos centras, kadangi negalėjo susitvarkyti su velykiniais lukštų nulupinėtojais.

„Prieš Velykas žmonės nurengdavo svogūnus tiesiog prekybos centre, prisidėdavo tų lukštų į maišelį. Svogūnai likdavo pliki, visiškai. Tai vienas prekybos centras ir sako: mums yra problema parduoti, nes jie nurengti. Taigi tai visiškai normalus produktas. Jei žmonės perka, vadinasi – reikia“, – sakė jis.
Tikrai taip, pirkėjai svogūnus nulupinėja parduotuvėje, todėl šie praranda savo prekinę išvaizdą – pradeda sausėti. Svogūnų lukštų pardavimas iš dalies problemą išsprendė, bet visada yra pirkėjų, kurie bando surinkti svogūnų lukštus iš svogūnų dėžių dugno.
Giedrė Bielskytė

Tą patvirtino ir „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė: „Tikrai taip, pirkėjai svogūnus nulupinėja parduotuvėje, todėl šie praranda savo prekinę išvaizdą – pradeda sausėti. Svogūnų lukštų pardavimas iš dalies problemą išsprendė, bet visada yra pirkėjų, kurie bando surinkti svogūnų lukštus iš svogūnų dėžių dugno.

Šiandien vienoje „Rimi“ parduotuvėje skaitytojas užfiksavo ir kainą ne už kilogramą. Pateikta lukštų pakelio kaina 50 euro centų už 50 g.
Svogūnų lukštų kaina

„Rimi" parduotuvėse turime dvi rūšis svogūnų lukštų – vienus fasuojame patys, kitus perkame iš tiekėjų. Tad ir kainų pateikimas yra dvejopas – mūsų fasuotai prekei – už 1 kg, ir tiekėjo sufasuota po 50 g.

Svogūnų lukštai yra labai populiari prekė per Velykų savaitę, kai kurios parduotuvėse jų jau nebeturime. Kiekvienais metais jų nuperkami kiekiai didėja apie 30 proc.", – atskleidžia ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (272)