„Vasario 20 d. buvo pasiektas susitarimas, ir dabar visos šalys turi jo laikytis: Graikija turi įgyvendinti savo reformas, Europa – skirti būtinas lėšas šiai šaliai paremti, – pabrėžė jis. – Mano nuomone, Graikija turi likti euro zonoje, vykdydama visus prisiimtus savo įsipareigojimus“.

Europos Parlamento vadovas vokietis Martinas Schulzas ketvirtadienį išsakė viltį, kad per ES viršūnių susitikimą bus rastas graikų skolos problemos sprendimas, o nuomonių skirtumus tarp Briuselio ir Atėnų pavyks įveikti. „Spaudimas didelis, todėl manau, kad rezultatas bus pasiektas“, – ketvirtadienį pareiškė M. Schulzas.

Atėnai privalo pateikti konkrečius reformų vykdymo planus, mainais į tokį susitarimą, pastebėjo EP vadovas.

Savo ruožtu Vokietijos kanclerė Angela Merkel laikosi nuomonės, kad protrūkio sprendžiant Graikijos skolos problemą ir įveikiant vyraujančius nuomonių skirtumus per ES susitikimą, nebus.

„Manau, daugelis šiandien įdėmiai stebės derybas su Graikijos premjeru, – sakė ji atvykusi į susitikimą. – Ir vis dėlto manyčiau, kad sprendimo ar protrūkio čia nevertėtų tikėtis“. Pasak jos atitinkami sprendimai priimami euro grupėje.