Tuo pat metu, praneša BBC, ši idėja gali sulaukti tokių šalių, kaip Vokietija, Prancūzija, Ispanija ir Italija, nepritarimo, nes kiekviena jų turi savų argumentų dėl būsimųjų energijos tiekėjų.

EK pirmininkas Jose Manuelis Barroso pareiškė, kad ES nariai turi atsisakyti 25 "skirtingų ir nekoordinuotų" strategijų energetikos srityje ir su tiekėjais kalbėtis remdamosi "bendra pozicija".

Šis raginimas, kaip pažymi BBC, gali nepatikti nacionalinėms vyriausybėms, kurios mano, kad energetikos klausimas susijęs su nacionaliniu saugumu, todėl jį spręsti kiekviena šalis turi atskirai.

Praėjusią žiemą šio požiūrio šalininkų dar padaugėjo, kai kilus Ukrainos ir Rusijos ginčui dėl dujų, kelios Europos šalys pajuto sutrikusio dujų tiekimo pasekmes.

BBC praneša, kad EK taip pat pareiškė, jog ES turėtų pasirašyti energetinį paktą su Rusija.

Pasak J.M.Barroso, jis ketina vykti į Maskvą ir ten aptarti energetinio saugumo problemas.

"Manau, kad mes vienas nuo kito priklausomi, - paaiškino Europos Komisijos vadovas. - Žinoma, mums reikalingi Rusijos energetiniai resursai, konkrečiai, dujos. Manau, kad ir Rusija suinteresuota turėti stabilią realizavimo rinką".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją