PPO Ginčų sprendimo tarybos (angl. Dispute Settlement Body, DSB) atstovai trečiadienį vykusiame pasitarime Ženevoje priėmė pakartotinį ES pareiškimą – klausimo nagrinėjimui bus sudaryta arbitrų taryba.

PPO spaudos tarnyba nurodo, kad „per ateinančias 20 dienų abi pusė turės išsirinkti po tris arbitrus“ iš sąrašo, pateikiamo PPO sekretoriato. Suformavus arbitrų tarybą problemos sprendimui bus skirti šeši mėnesiai.

Dar vasario pabaigoje Europos Sąjunga pakartotinai kreipėsi į Pasaulio prekybos organizaciją, prašydama padėti išspręsti ginčą su Rusija dėl „išpūstų importo muitų“, taikomų šaldytuvams ir kitai produkcijai.

Briuselis kaltina Rusiją, kad ši nesilaiko įsipareigojimų, prisiimtų įstojus į PPO 2012 metais – išlaikyti importo muitus žemiau tam tikros ribos.

„Ji toliau apmokestina tam tikrą įvairiuose sektoriuose gaminamą produkciją daug didesniais muitais, nei buvo tartasi anksčiau“, – teigė EE.

ES, kuri eksportuoja prekių už 120 mlrd. eurų per metus į Rusiją, pareiškė, kad pernelyg dideli Maskvos nustatyti importo muitai blokui kainuoja apie 600 mln. eurų per metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)