Finansinių paslaugų prieinamumas

Pasak Finansų ir kreditų valdymo asociacijos prezidento Mariaus Jansono, iš dalies, finansinių paslaugų prieinamumas Lietuvoje jau pasiekė visai neblogą lygį, tačiau pastebėti problemų – vis dar įmanoma.

„Pavyzdžiui, būsto kreditams jau atsirado net 7 rinkos žaidėjai, sakykime, bankai, kurie siūlo labai panašiomis sąlygomis būsto kreditus. Jau yra 7, ne 3 bankai, kaip čia buvo vienu metu, tai mes įžvelgiame, kad, kaip Lietuvai – 7 gal ir yra gerai.

Mano nuomone, blogai yra tai, kad yra kažkokie karteliniai susitarimai. Mes matome, kad, jeigu nueisite per visus bankus – visur gausite labai panašius pasiūlymus, nors tikrai yra erdvės. Pavyzdžiui, jeigu į mažesnį banką ateini su 300-500 tūkstančių kreditų, kur bankas gali uždirbti 200-300 palūkanų, ir prašai, kad nuleistų bent 0,5 proc. – kaip į sieną atsitrenki. Sakau, čia tik mano nuomonė, bet yra toks dalykas“, – Delfi  laidoje „Piniginiai reikalai“ teigė jis.

Tiesa, pasak pašnekovo, yra ir kita medalio pusė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)