Užsienio investuotojus vienijanti asociacija "Investuotojų forumas" pasiūlė palengvinti mokesčių naštą darbo jėgai - nustatyti "Sodros" įmokų ribas. Jei būtų priimtas toks sprendimas, iš atlyginimo dalies, viršijančios nustatytą ribą, nereikėtų mokėti socialinio draudimo mokesčių.

Tačiau šiems planams aktyviai priešinasi profesinės sąjungos bei Lietuvos verslo darbdavių konfederacija.

Ekonomikos ekspertai taip pat yra skirtingų nuomonių dėl "Sodros" mokesčių ribų. Baiminamasi, kad tai paskatins piktnaudžiauti.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija pranešė nepritarianti pasiūlymams įvesti "Sodros" įmokų ribą, nes tai padidintų socialinę atskirtį tarp dideles ir mažas pajamas gaunančių darbuotojų.

"Investuotojų forumas" siūlo nebeskaičiuoti mokesčių "Sodrai" iš sumos, viršijančios 5 vidutinius mėnesio atlyginimus (tai būtų apie 8 tūkst. litų, o tokią algą gauna apie 8,3 tūkst. darbuotojų).

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo kartelę pakelti iki 10 vidutinių atlyginimų. Tokią algą Lietuvoje gauna apie 1,2 tūkst. darbuotojų.

Ūkio ministerija siūlo neskaičiuoti mokesčių "Sodrai" iš 7 vidutinių atlyginimų, o po to šį dydį sumažinti iki 5 atlyginimų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją