Abiem šalims grėsė baudos už perviršinį biudžeto deficitą. Tačiau dabar tam netinkamas metas, "netinkamas laikas žengti šį žingsnį, nei ekonominiu, nei politiniu požiūriu", teigė Europos Sąjungos (ES) ekonomikos reikalų komisaras Pierre Moscovicius. Tačiau jis įspėjo, kad Komisija liepos pradžioje peržiūrės šį sprendimą.

Europos Komisija taip pat įspėjo Belgiją, Suomiją ir Italiją "dėl valstybės skolos". Slovakija ir Malta, kaip ir Vengrija, buvo paragintos "stiprinti fiskalines priemones", vertinant veiklą pagal Stabilumo ir augimo pakto prevencinę funkciją.

Kartu Europos Komisija pasidžiaugė Airijos, Kipro ir Slovėnijos pasiekta pažanga stengiantis pagerinti valstybės finansų rodiklius.

Anot Europos Komisijos pirmininko pavaduotojo Valdžio Dombrovskio, siekiant sustiprinti ES ekonominį atsigavimą būtina vykdyti struktūrines reformas... "Modernizuojant darbo, prekių ir paslaugų rinkas, sudarant lengvesnes sąlygas verslui, reformuojant viešąjį administravimą ir pertvarkant mokestines sistemas į daug skaidresnes ir veiksmingesnes, būtų sukurta daugiau darbo vietų ir atsirastų platesnių investicinių galimybių Europos Sąjungoje", - teigė V. Dombrovskis.

EK prognozėmis, euro zonos bendras deficitas šiais metais turėtų sumažėti iki 1,9 proc., kai tuo tarpu 2010 metais šis rodiklis siekė net 6,1 proc.

EK savo prognozėje taip pat pastebėjo, kad nors daugelyje ES narių reformos vykdomos, vis dar yra "kliūčių", kurias būtina šalinti norint "stiprinti augimą, investicijas, kurti daugiau darbo vietų ir plėsti galimybes švietimo, mokslinių tyrimų sferose."

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)