Tikisi dviratininkų gausos

„Velomobiliai ir dviračiai. Dviračiai su priekabėlėmis, dviračiai su kėdutėmis, elektrinių neturime. Ką matote – tas ir yra“, – platų pasirinkimo asortimentą pristatė dviračių nuomos punkto Palangoje meistras Nerijus Drungilas.

Anot jo, praeitų metų sezonas buvo išties neblogas. Tikimasi, kad panaši situacija atsikartos ir šiemet.

„Tikiuosi, kad gera vasara bus ir nuomosis tikrai ne mažiau, kaip pernai. Pernai buvo neblogai, bet galėjo būti ir geriau. Buvo ir taip, kad nei vieno nelieka taške. Šiaip, yra ne vienas nuomos punktas – ir Šventojoje yra keletas, bet jeigu orai tokie šilti ir nesaulėti – tai yra važiavimo dviračiais orai. Jeigu saulėti – žmonės labiau galbūt į pliažą pasideginti eina ir vakare tik pradeda pramogauti su šituo transportu“, – pasakojo vyras.

Tiesa, šiemet dviračių nuomos sezoną N. Drungilas teigė pradėjęs gana anksti.

„Šiemet išskirtinis, šiltas, geras pavasaris“, – teigė jis.

Jono Basanavičiaus gatvė Palangoje

Pašnekovas neslėpė, kad sezono metu – pasitaiko visko. Būna ir sugadintų dviračių, ir ne taip žalą norinčių padengti atostogautojų.

„Būna, kad ir neremontuojamus neštinai parneša – visko būna. Ar koks įvykis, ar įpuola kur nors. Tada, jeigu žmogus geranoriškai nesutinka baudos akto pasirašinėti, taip ir atleidžiame. Jeigu sutinka – sumoka. Tai būna vienetai. Už menkesnius dalykus – geranoriškai. Neprašome pinigėlių. Visko atsitinka, transportas linkęs gesti. Būna, žmonėms atsitinka lengva bėdelė – ar padanga prakiuro, ar į duobę įpuolė. Kaip sakant, nereketuojame žmonių“, – tvirtino N. Drungilas.

Tiesa, kad netikėtumų dviratininkai išvengtų – dviračių nuomos punktai dalijasi ir tam tikromis rekomendacijomis.

„Parke negalima, vasarą negalima Basanavičiuje važiuoti. Būtinai perspėja nuomos taškų žmonės, kurie dirba, o jau žmonių reikalas, kur jie važiuoja. Aišku, pasitaiko, kad važiuoja ir į parką, bet mes perspėjame. Raginame, kad ir per daug po pajūrį nesivažinėtų, nes dviračiai daug genda, kada smėlio prieina, visos dalys. Yra visa instrukcija“, – teigė N. Drungilas.

Jono Basanavičiaus gatvė Palangoje

Dviračių sezonas Šventojoje prasideda anksčiau

Kaip jau minėjo pašnekovas, dviračių nuomos punktai kuriasi ne tik Palangoje, bet ir Šventojoje. Tiesa, Šventojoje šių transporto nuomos mastai – mažesni.

„Šventojoje keletas yra nuomos punktų ir jie nedideli. Daugmaž, po 30 dviračių. Sezonas – kažkur nuo Joninių, nuo birželio pabaigos iki rugpjūčio pabaigos – max 2 mėnesiai, kur Palangoje, kad ir silpniau, bet dar iki rugsėjo pabaigos ir visą gegužę – dvigubai ilgesnis sezonas, kas liečia nuomą“, – pasakojo dviračių nuomos punkto Palangoje meistras.

Dviračių nuoma Palangoje

Pasak N. Drungilo, Palangos svečiai nuomotis dviračius galėjo jau ir per Velykas.

„Šilti orai buvo, tai netrūko ir važiuojančių. Šventojoje – ką ten atidarysi anksčiau? Nėra žmonių, nėra ir kam važiuoti“, – teigė jis.

Visą reportažą rasite LNK portale: