„Lai pabando. Lai pabando pavalgyti tos duonos ir pamatyti, lengva ji ar sunki.

Sakau tai iš asmeninės patirties. Visi mato tik premijas, bet nenori matyti problemų, su kuriomis susiduriama. Jų turime nemažai ir, atvirai pasakius, ta duona nėra lengva, kaip atrodo“, – apie atsidariusį naują prekybos tinklą „Delfi“ laidoje „Verslo tema“ sakė jis.

Kaip aiškino, nors konkurentai planuoja plėtrą, kalbėti ir tai padaryti yra skirtingi dalykai.

„Pirmiausia jiems reikia, kad ta viena parduotuvė veiktų tinkamai, kad ji veiktų pelningai. Mano patarimas toks ir būtų, kad objektas veiktų pelningai, o ne būtų sukeltos kainos. Jokiu būdu.

Reikia tai daryti per efektyvumą, sumanumą, kad tai būtų pelninga nepakėlus kainų“, – patarė D. Dundulis.

Bendrai kalbėdamas apie prekybos tinklų konkurenciją Lietuvoje jis tikino, kad geriausiai ją parodo kaimyninių šalių situacija.

„Suomijoje yra 2-3 dideli tinklai, Latvijoje – 2 rimti tinklai ir trečias besikuriantis, o ketvirtas kiek toliau, Estijoje – 3 tinklai.

Pas mus yra 5 tinklai, todėl, manau, kad konkurencija Lietuvoje yra didžiausia.

Antras aspektas – daug latvių atvažiuoja apsipirkti į Lietuvą. Iš to surenkame labai didelį procentą apyvartos, jie atvyksta į parduotuves netoli Latvijos sienos.

Žinoma, Lenkijos atveju turime kitą situaciją, to nepaneigsi. Mums prie kojų yra prikabinti svarmenys“, – sakė jis.

Paprašytas patikslinti, prekybos tinklo vadovas teigė, kad Lietuvos ir Lenkijos mokesčių sistemos skiriasi kaip diena ir naktis.

„Jos yra ne vienodos ir konkuruoti su Lenkija, kai yra nevienoda mokesčių sistema, be šansų. Pardavę prekes mes turime daug daugiau sumokėti į biudžetą nei Lenkijos prekybininkai“, – sakė jis.

Apie neseniai Vilniuje atsidariusį naują prekybos tinklą daugiau skaitykite čia.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)