Savivaldybė mano, kad šie STT veiksmai yra galimai prasidedančios rinkimų kovos politinis užsakymas, paremtas nuolat savivaldybės tarybos opozicijos narių rašomais skundais. Savivaldybė neatmeta galimybės kreiptis į teisėsaugos institucijas apskundžiant šiuos veiksmus.

Kaip ELTA jau skelbė STT Kauno valdybos pareigūnai, gavę duomenų apie galbūt neteisėtai naudojamas savivaldybės bendrovės lėšas ir turtą, savivaldybei priklausančiame Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centre „Aqua“ pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šios bendrovės direktoriaus piktnaudžiavimo. Spalio 12 d. „Aqua" direktorius E. A. Sulaikytas, bendrovės ir Druskininkų savivaldybės patalpose atliktos kratos ir paimta tyrimui reikšmingų daiktų ir dokumentų.

STT teigimu, „Aqua“, kuriai priklauso vandens parkas, viešbutis, gydykla, buvo tvarkomasi kaip privačioje įmonėje.

Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua" be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos - leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

Druskininkų savivaldybė pabrėžia, kad sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua" nėra finansuojamas savivaldybės biudžeto lėšomis, tai yra pelningai dirbanti įmonė, kasmet savivaldybei teikianti išorės audito patikrintas finansines ataskaitas, niekada nekėlusi abejonių dėl savo veiklos skaidrumo.

Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua", pritariant Savivaldybei, nuolat vykdo socialines akcijas ir dalyvauja socialiniuose projektuose tiek vietiniu, tiek respublikiniu mastu, finansuoja atskirus miesto kultūrinius renginius, remia tam tikras socialines grupes: pagyvenusius, moksleivius, neįgaliuosius, ūkininkus ir kitas visuomenines organizacijas, kasmet profesinių švenčių proga suteikia galimybę socialiniams darbuotojams, pedagogams, sportininkams, Lietuvos policininkams su šeimomis apsilankyti Vandens parke.

STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)