Anot įmonės generalinės direktorės Dainos Žymantės, iš prekybos vietų jos išimtos penktadienį.

„Iki įvykių Ukrainoje rusiškos ir baltarusiškos prekės sudarė maždaug 1,8 proc. mūsų asortimento – tai buvo įvairūs veido, kūno ir plaukų produktai. Po įvykdytos invazijos į Ukrainos valstybę nieko nelaukdami priėmėme sprendimą šių produktų visiškai atsisakyti ir mūsų parduotuvių lentynose jų nebėra nuo praėjusios savaitės“, – Eltai patvirtino D. Žymantė.

Jos teigimu, Ukrainoje pagaminta produkcija sudaro maždaug 0,5 proc. tinkle parduodamų prekių. Šiuo metu dar nėra aišku, kaip situacija karo krečiamoje šalyje paveiks prekių gamybą ir tiekimą.

D. Žymantės teigimu, siekiant informuoti pirkėjus apie prekyboje esančius ukrainietiškos kilmės produktus, šiuo metu gaminami specialūs prekių žymėjimai, išskirsiantys juos iš bendro asortimento.

„Nors šiuo metu dar vyksta gamybos procesas, vėliau lauks paskirstymas po visas tinklo parduotuves Lietuvoje, tikimės, kad jau šią savaitę šie žymėjimai atsiras prekių lentynose. Kol kas pirkėjus raginame prieš perkant produktus patikrinti jų brūkšninį kodą, kuris parodo kilmės šalį“, – teigia tinklo generalinė direktorė.

Brūkšninio kodo reikšmė

„Drogas“ parduotuvių tinklą sudaro 56 parduotuvės visoje Lietuvoje.

Kaip ELTA jau rašė, praėjusios savaitės ketvirtadienį Rusija pradėjo agresyvų ir tarptautinės bendruomenės pasmerktą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Reaguodama į invaziją ir beprecedentę agresiją, Vakarų bendruomenė Rusijai paskelbė labai griežtas sankcijas ir ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės