„Europos Sąjunga yra 27 valstybės. Euro zona ypač yra sudėtingoje ekonominėje padėtyje, yra taip vadinama skolų krizė. Ir rinkos didele dalimi diktuoja, kaip Europa ir euro zonos šalys turėtų elgtis. Kadangi objektyvios sąlygos taupymo ir griežtai finansų politikai nepraėjo, neprapuolė, nemanau, kad kažkas turėtų keistis“, - žurnalistams pirmadienį sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentės prognozėmis, taupymo politika Europos Sąjungoje išliks, bet sykiu bus kuriami papildomi mechanizmai, nukreipti į nedarbo mažinimą ir ekonomikos gaivinimą. „Visada tai turi eiti kartu“, - teigė D. Grybauskaitė.

Paklausta, ar finansinės drausmės paktas po F. Hollande'o išrinkimo gali būti keičiamas, ji dar sykį pakartojo, kad finansinės drausmės laikytis įsipareigojo ne viena Prancūzija. „Pasirašė 25 valstybės“, - konstatavo prezidentė.

DELFI primena, kad kairiųjų pažiūrų F. Hollande'o pirmųjų sprendimų su nerimu laukia finansų rinkos. Graikijoje, pirminiais duomenimis, parlamento rinkimus laimėjo taip pat taupymo politiką kritikuojančios opozicinės jėgos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)