Toks „Deutsche Bank“ vaidmuo reiškė, kad bankas buvo tik „antraeilis veikėjas, neatsakingas už klientų patikrą“, Frankfurto bankininkystės konferencijoje kalbėjo už reguliavimą atsakinga banko pareigūnė Sylvie Matherat.

Tyrėjai Kopenhagoje, Briuselyje, Londone ir Jungtinėse Valstijose tiria „Danske“ banko Estijos filiale vykdytus pinigų pavedimus, susijusius su apie 15 tūkst. užsienio klientų. Iš viso 9,5 mln. tokių pavedimų, kuriais iš viso pervesta apie 200 mlrd. eurų, buvo įvykdyta filiale tarp 2007 ir 2015 metų. Dauguma šių pavedimų yra tiriami.

S. Matherat teigimu, vykdant kitos institucijos pavestus mokėjimus, bankas negali užtikrinti tinkamos patikros, neturėdamas prieigos prie klientų informacijos. Nepaisant kliūčių, „Deutsche Bank“ vis tiek patikrino dalį pavedimų, tikino S. Matherat.

„Mes stebime pavedimus, ateinančius iš kito banko, o pastebėję kažką įtartino, apie tai pranešame atitinkamoms institucijoms. Mes elgiamės būtent taip“, - teigė ji.

„Deutsche Bank“ su „Danske“ banku bendradarbiavo 8 metus, o 2015 m. jų bendradarbiavimas buvo nutrauktas pastebėjus įtartinus mokėjimus Danijos banke.

S. Matherat pridūrė, kad, kaip tarpininkas, „Deutsche Bank“ kasdien įvykdo mokėjimus, sudarančius apie 450-500 mlrd. dolerių, palygindama tai su „Danske“ skandale minimais 150 mlrd. dolerių sudarančiais mokėjimais per 8 metus.

Kol kas „Deutsche Bank“ nėra tiriamas teisėsaugos, tačiau JAV Teisingumo departamentas atidžiai stebi banko įsitraukimą į „Danske Bank“ pinigų plovimo skandalą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)