Beveik pusė visų „Švyturio“ arenoje per dešimtmetį vykusių renginių buvo koncertai – jų suorganizuota 340. Per laikotarpį taip pat įvyko 282 sporto renginiai, 50 parodų bei 30 šeimos renginių. Didžiausią lankytojų skaičių pritraukė grupės SEL koncertas, kuriame dalyvavo 8500 žmonių. Koncesijos sutartyje taip pat numatyti bent 4 nemokami savivaldybės renginiai per metus, kurių kasmet įvykdavo vidutiniškai po 4,1.

Į areną per visą laikotarpį koncesininkas investavo 2,049 mln. eurų ir tai yra 43 proc. (619 tūkst. Eur) daugiau nei numatyta koncesijos sutarties privalomųjų investicijų plane.

„Pastaraisiais metais akcentavome infrastruktūros atnaujinimą bei klientų patirtis – investavome 100 tūkst. Eur į naujų jaukių erdvių sukūrimą, kuriose laiką galima leisti ne tik renginio metu. Dar tiek pat investavome į modernesnę garso sistemą ir patogesnius bei saugesnius įėjimo kontrolės sprendimus“ – sakė įmonių grupės „Infrastruktūra LT“, kuriai priklauso areną valdanti įmonė „Klaipėdos arena“, valdybos narys Vitalijus Kuodis.

Anot jo, nepaisant pandemijos sukeltų nuostolių investuojama bus ir toliau. Nurodoma, kad naujos investicijos bus orientuotos į lankytojų saugumą, plastiko atsisakymą bei IT technologijas.

Koronaviruso poveikis

Dėl šalyje susiklosčiusios epidemiologinės padėties 2020 metai tapo dideliu finansiniu iššūkiu tiek „Klaipėdos arenai“, kuri yra vienintelis pilnai save išlaikantis arenų koncesininkas Lietuvoje, tiek renginiuose dirbusiems žmonėms, kurių per vieną renginį dirbdavo iki 100.

Iš planuotų 1,7 mln. eurų pajamų arenos koncesininkas 2020 m. gavo tik 0,6 mln. eurų, o iš planuotų 110 renginių įvyko tik 32. Per visus praėjusius metus arena sulaukė tik 58 tūkst. lankytojų. Arenos koncesininko duomenimis, neveikiančio objekto sąnaudos vidutiniškai kas mėnesį sudaro apie 25 tūkst. eurų.

Įvertinus realias galimybes, arena planuoja veiklą atnaujinti 2021 m. rudenį.

„Įmonė neteko didelės dalies suplanuotų praėjusių metų pajamų, o panašus scenarijus dėliojasi ir šiais metais. Vis dėlto suprantame esamos padėties sudėtingumą ir norime kaip įmanoma prisidėti suvaldant šią situaciją, tad investavome į papildomas renginių apsaugos ir kontrolės priemones bei prisiėmėme visą finansinę atsakomybę už arenos patiriamus nuostolius. Tikimės, kad bent taip šiek tiek padėsime gyventojams ir savivaldybei išgyventi šį sunkų periodą“ – sakė V. Kuodis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)