Daugiausiai turistų į Ispaniją atvyko iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Prancūzijos.

Manoma, kad rekordinį turistų skaičių lėmė pasikeitusi situacija keliautojų pamėgtose šalyse Turkijoje bei Egipte. Turkijoje birželį kelias savaites vyko šimtatūkstantiniai protestai prieš ministro pirmininko Recepo Tayyipo Erdogano vyriausybę. Egipte po masinių protestų liepos pradžioje buvo nuverstas demokratiškai išrinktas prezidentas Mohammedas Mursis, nuo tada per neramumus čia žuvo šimtai žmonių.

Ispanijai turizmas yra svarbus ekonomikos veiksnys. 11 proc. BVP gaunama iš šio sektoriaus. Ketvirtą pagal dydį Europos ekonomiką šiuo metu yra ištikusi didelė krizė, nedarbas šalyje viršija 26 proc.

7,9 mln. užsienio turistų per vieną mėnesį yra "naujas istorinis rekordas" nuo atitinkamos statistikos fiksavimo pradžios 1995-aisiais, džiaugėsi Turizmo ministerija. Nuo sausio iki liepos šalyje taip pat apsilankė daugiau atostogautojų nei bet kada anksčiau - iš viso 34 mln.

Populiariausias Ispanijos atostogų regionas yra Katalonija su savo paplūdimiais ir savo sotine Barselona. Toliau eina Balearų salos, Andalūzija ir Kanarai. Ispanija 2012 metais, vertinant pagal įplaukas, po JAV buvo antroji labiausiai atostogautojų mėgstama šalis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)