Iš Izraelio – sausumo puolimas: kitos galimybės nėra

Pastarasis išpuolis, kuris sukrėtė visą pasaulį, šeštadienį įvyko Izraelyje. Šis išpuolis savo netikėtumu ir brutualumu lyginamas su Rugsėjo 11-osios teroro ataka. Į Izraelį įsiveržę daugybė teroristų pradėjo šaudyti visus, kas jiems po kojomis, paėmė daugybę įkaitų. Šiandien daugiausia kalbama, koks bus Izraelio atsakas, kiek jis bus platus ir ilgas, o sykiu diskutuojama ir tai, kokią įtaką tai turės pasaulio bei Lietuvos ekonomikai.

Buvusi Lietuvos ambasadorė Izraelyje Lina Antanavičienė, neseniai grįžusi į Lietuvą, DELFI TV laidoje „Iš esmės“ teigė, kad pats išpuolis prieš Izraelį nenustebino, tačiau šokiravo jo aplinkybės ir mastas.

„Kad tai įvyko turbūt nebuvo visiškai netikėta. Didysis netikėtumas, kaip tai įvyko, kokiu masteliu, nes ilgą laiką Izraelyje ir saugumo, ir karybos ekspertai, politologai kalbėjo, kad bus vėl kažkoks rimtas, didžiulis išpuolis. Tačiau didžioji dalis kalbėjo apie tai, kad tai bus nebe Gaza, o iš šiaurės, „Hezbollah“. Ir didysis nusiteikimas buvo, kad reikia ruoštis veiksmams iš šiaurės. Tai, kad prasidėjo šaudymas iš Gazos, pats faktas jis nebuvo netikėtas, bet kad iš Gazos į Izraelio teritoriją atėjo tiek teroristų, tokie skaičiai ir taip giliai įėjo į Izraelio teritoriją, tai jau buvo kažkas visiškai nauja ir nematyta. Ir šitas faktas tikriausiai visus labiausiai ir šokiravo, kad ta siena, kuri atitveria Izraelį nuo Gazos teritorijos, buvo taip lengvai įveikta. Ir šitas netikėtumo faktorius, kad tokie skaičiai teroristų įėjo į Izraelio žemę, paėmė tokį skaičių įkaitą, jau nekalbu apie nužudytus žmones, va šitas buvo didysis netikėtumo faktas“, – nuotaikas Izraelyje nupasakojo L. Antanavičienė.

Ji svarstė, kad tai, jog teroristinei grupuotei „Hamas“ pavyko surengti tokį išpuolį, lėmė ne viena priežastis, kurios dar ilgai bus dėliojamos ir narstomos.

Karas greitai nesibaigs, nes jis yra dėl išlikimo


Karas Izraelyje, vardijant žuvusiųjų skaičius, jau ir dabar atrodo baisiai, nors didžioji operacija dar net neprasidėjo. Ar visi šie veiksmai gali išbalansuoti ir globalinę ekonomiką, sunkumai atsiristi iki mūsų?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją