Komitetas ne tik nori išgirsti pareigūnų atsakymus į pastaruoju metu spaudoje pasirodžiusius buvusių "Snoro" savininkų priekaištus, bet ir išklausyti informaciją apie kredito įstaigų veiklos stebėsenos efektyvumą, kaip sustiprinta jų kontrolė, LB pradėjus konsoliduotą visų kredito įstaigų priežiūrą.

Praėjusį šeštadienį dienraštyje „Lietuvos rytas” pasirodė didžiulis interviu su buvusiu „Snoro” vadovu Raimondu Baranausku, kuris dėl banko nacionalizacijos ir bankroto žėrė priekaištus ne tik Lietuvos bankui, bet ir šalies prezidentei.

Be to, komitetas nori daugiau informacijos apie situaciją neseniai bankrutavusiose kredito unijose. Visus šiuos klausimus jis naginės kitą trečiadienį.

"Komiteto nariai yra pateikę centrinio banko vadovui klausimus dėl esamos situacijos "Snore", kredito unijose, apskritai priežiūroje, nori į tuos klausimus gauti atsakymus", - BNS sakė komiteto vadovas socialdemokratas Bronius Bradauskas.

Konservatorius Jurgis Razma BNS sakė, kad posėdis bus uždaras, nes "Snoro" ir kredito unijų bankrotų bylos yra prokurorų reikalas, o LB ar kitų institucijų pareigūnų "neapgalvotas pasakymas gali tapti patogiu įrankiu kitos pusės advokatams".

"Kredito unijos - dar jautresnė situacija, nes gal kai kurios yra ties bankroto riba ir viešas kalbėjimas gali pakenkti", - sakė J.Razma.

Pasak jo, su LB vadovybe bus siekiama išsiaiškinti, kaip sekasi "Snoro" administratoriui - ką jis nuveikė, kaip vyksta turto pardavimas, pirmiausia "Snoro lizingo" ir "Finastos".

Liberalų sąjūdžio narys Kęstutis Glaveckas BNS teigė, kad posėdyje nebus svarstomos galimybės keisti įstatymus ir dar labiau sustiprinti bankų ir kredito unijų priežiūrą ar sugriežtinti jų veiklą.

"Nėra reikalo keisti įstatymus, reikia tik geros priežiūros. Lietuvos bankas turi visus tam reikalingus instrumentus, klausimas - ar jie naudojami ir kaip naudojami", - BNS sakė parlamentaras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (367)