Susirinkę į septintąjį plenarinį posėdį dėl naujo kodekso, parlamentarai svarstys darbo arbitražo ir darbo ginčų reikalus – jų rūšis, nagrinėjimo aspektus, taip pat neteisėtą nušalinimą ar atleidimą iš darbo, taip pat naują kolektyvinių darbo ginčų reglamentavimą, numatys tarpininkų darbo ginčuose vaidmenį.

Seimas, be kita ko, tikisi apsvarstyti naują streikų reglamentavimą, aptarti streikų rūšis, jų skelbimo draudimus, teisinę streikuotojų padėtį ir garantijas. Paskutiniai naujojo kodekso straipsniai numato lokautų skelbimo sąlygas.

Baigęs svarstyti kiekvieną Darbo kodekso straipsnį, Seimas balsuos už juos visus ir imsis jį lydinčiųjų įstatymų pataisų.

Kol kas Seimas yra apsvarstęs 208 naujojo kodekso projekto straipsnius iš 256.

Be Darbo kodekso, kitą socialinio modelio dalį sudaro „Sodros“ pertvarką numatančių įstatymų pakeitimai, tačiau jų Socialinių reikalų ir darbo komitetas dar nebaigė svarstyti.

Planuojama, kad naujasis kodeksas bus priimtas iki vasaros ir įsigalios nuo 2017 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)