Gyvenimas leido pasirinkti

Pašnekovė pasakoja, kad prieš kelerius metus atsirado lemtinga proga šiek tiek pagalvoti apie gyvenimą ir savo ateitį. „Gyvenimas suteikė galimybę pamąstyti apie tai, ką aš jame noriu veikti: toliau dirbti toje pačioje srityje ar išbandyti ką nors nauja. Tada ir pamaniau, kad gal sugebu ir ką nors daugiau. Kai man kyla mintis, kuri patinka, papildomos drąsos nebereikia kaupti. Esu iš tų, kurie domisi naujomis idėjomis, ir, jeigu kuri sužavi, imasi jų. Pagaliau viskas taip sutapo, kad sąlygos leido imtis savo idėjos“, – sako D. Gerulytė.

Nors verslo pasaulyje ji sukosi jau labai ilgai, bet su savo verslu atsirado naujų iššūkių. Ar buvo ir klaidų? „O taip! Visas tas mano kelias yra mokymasis ir klaidų darymas. Manau, kad iki šiol pridarau klaidelių. Bendro recepto, kaip paskui eiti toliau, nėra, bet paprasčiausiai pagalvoji, ar pasimokei, ir eini toliau arba viską baigi. Kadangi turiu pakankamai užsispyrimo, vis dar einu toliau. Aš juk suprantu, kad gyvenime ne viską moki, ir klysti yra natūralus dalykas“, – teigia verslininkė.

Ji neslepia, kad teko ir perlipti per save, daryti tai, ko anksčiau nedarė. „Sunkiausia buvo pradėti ir eiti kalbėtis pas pirmuosius žmones. Nežinojau, kokia bus reakcija, kaip su manimi kalbėsis. Todėl labai padėjo viena draugė, kuri visada eidavo kartu ir mane labai palaikė. Dviese būdavo kažkaip drąsiau. Vėliau pamatai, kokie žmonės geranoriški ir smalsūs. Net ir tie, kuriems mūsų paslaugų nereikėdavo, dažnai duodavo patarimų. Žinoma, buvo ir tokių, kurie iš karto padėdavo ragelį. Tai gerokai šokiruoja, bet vėliau pripranti. Tikrai reikėjo įveikti save. Aš niekada anksčiau taip savęs nepardavinėjau. Kai dirbi banke, kiti žmonės užsiima pardavimu, o mano darbas buvo visai kitoks“, – pasakoja D. Gerulytė.

Kolegių tik daugėja

Pašnekovė versle jau ilgus metus. Ji pastebi, kad versle vis daugėja ir kolegių moterų, ypač jaunesniosios kartos. „Senasis funkcijų pasiskirstymas dar gana vyraujantis, todėl vyrų ir daugiau. Tačiau dabar labai daug matome jaunų moterų, kurios užsiima verslu. Visgi vidurinės ir šiek tiek vyresnės kartos moterų dar yra labai mažai. Moterys dažnai pradeda nedidelius verslus išėjusios motinystės atostogų.

Tada atsiranda laiko pagalvoti, sukurti ką nors savo. Todėl tų jaunų verslininkių vis daugėja. Iš mano kartos kam jau gavosi, tam gavosi. Naujų atsiranda labai mažai. Tačiau jaunojoje kartoje viskas šiek tiek kitaip“, – palygina ji.

Verslininkė įsitikinusi, kad joks ilgametis verslas negali gyvuoti be aiškios vertybių sistemos. „Be vertybių sistemos, mano galva, vis tiek ilgainiui kurioje nors vietoje užkliūsi. Sunku tai net įvardyti. Pavyzdžiui, nuėjus į kokią kavinę kitą sykį juntama valdiška atmosfera, lyg žmonės ten dirbtų ne sau. O kitoje, regis, labai panašioje vietoje jauti, kad žmonės dirba kaip komanda, ir tu kaip klientas jautiesi gerai. Mano galva, tokios vietos traukia daug labiau. Lygiai taip pat ir internetiniame versle. Gal iš išorės tai taip nesijaučia, bet aš tikiu, kad smulkios detalės ir sukuria išskirtinumą“, – įžvalgomis dalijasi D. Gerulytė.

„TOP 50 inovatyviausių jaunų verslų, sukurtų moterų” iniciatyvos ėmėsi „BZN start“ kartu su partneriais: „Swedbank“, AB, dantų pasta „Ecodenta“, prekybos ir pramogų centru „Ozas“, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), Mykolo Romerio universitetu, naujienų portalu „Delfi“ ir „Žinių radiju“.

Susipažinti su visomis šio projekto dalyvėmis ir balsuoti už labiausiai patikusias idėjas galite svetainėje.

O jaunų verslų įkūrėjas, jau kviečiame registruotis į kitų metų     .