Neseniai vienoje „LinkedIn“ žinutėje personalo atrankų vadovas Johnas Kirschneris pasidalijo dešimčia „niekada“ per tokius pokalbius. „Business Insider“ svetainė pristato keturis jai labiausiai patikusius patarimus, ko nereikėtų daryti.

1. Niekada neikite į pokalbį, nepasirengęs gerų klausimų. „Pokalbis dėl darbo primena skambutį, norint kažką įsiūlyti: aptinki poreikį ir mėgini jį patenkinti“, - rašo J. Kirschneris. „Atraskite tikrąjį poreikį, užduodami tinkamus klausimus. Jūs taip pat klausinėjate potencialų darbdavį, taigi turite progą daugiau sužinoti apie darbą, įmonę, vadovą, kultūrą ir pan.“, - sako jis.

Tinkami klausimai galėtų būti tokie:

Kaip, jūsų manymu, turėtų plėtotis ši pozicija per ateinančius trejus metus?

Ar galite papasakoti apie komandą, su kuria teks dirbti?

Kas lemia šio darbo ir įmonės sėkmę?

Kokių abejonių ar būgštavimų turite dėl mano kandidatūros į šią poziciją?

2. Niekada nevenkite akių kontakto ir nesiųskite neigiamų kūno ženklų. „Personalo atrankos atstovai stebės, kaip jūs bendraujate, ir bandys įsivaizduoti, kaip jūs atrodysite bendraudamas su klientais ir darbuotojais“, - aiškino J. Kirschneris. Venkite nerimavimo, palaikykite akių kontaktą ir atidžiai klausykitės, pataria jis. „Atsakydami į klausimus niekada nekalbėkite padrikai ir nekalbėkite visą laiką. Vadovaukitės taisykle, kad 60 proc. laiko reikia klausytis, o 40 proc. laiko – kalbėti“, - pažymi jis.

3. Niekada neklauskite apie kompensacijas, privilegijas ar atostogų laiką. „Jie manys, kad jums rūpi tik pinigai, ir kad mesite šį darbą, vos gavęs geresnį pasiūlymą“, - teigia J. Kirschneris. Tačiau jei kalbą apie tai pradeda pats darbdavys, tai yra geras ženklas ir galite diskutuoti šia tema. „Tai ženklas, kad jie perka, - aiškina J. Kirschneris. – Atsakykite į jų kausimus atvirai ir nuoširdžiai ir sekite jų pavyzdžiu“.

4. Niekada neburnokite ant dabartinės savo įmonės. Kritikuoti savo įmonę ar vadovą niekada nėra gera idėja. „Darbdaviui gali pasirodyti, kad jūs nemokate gerai sutarti su aplinkiniais ar turite problemų su vadovybe, - rašo jis. – Taip pat neatskleiskite nieko, kas gali būti laikoma konfidencialia informacija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)