Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) generalinio direktoriaus Ričardo Sartatavičiaus teigimu, į organizaciją vis dažniau kreipiasi nariai, informuodami apie esą nekontroliuojamą nedarbingumo pažymėjimų išdavimą – dėl slogos, peršalimo ar kitų lengvesnių susirgimų.

„Koronaviruso pandemijos metu šeimos gydytojai pacientus konsultuoja telefonu, o gydymo įstaigose priima tik tuos, kuriems būtina kontaktinė pagalba. Susidariusi situacija sukuria problemą, kai darbuotojai piktnaudžiauja padėtimi“, – sako R. Sartatavičius.

„Manome, kad būtina diskutuoti ir ieškoti sprendimų, kaip išlaikyti nedarbingumo pažymėjimų sistemą efektyvią, tačiau kartu užkirsti kelią piktnaudžiavimui“, – pridūrė jis.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė savo ruožtu primena, jog ne vieną kartą kalbėta apie tai, kad sirgdamas darbuotojas turi būti namuose, nes gali užkrėsti kitus.

„Man atrodo, kad šios diskusijos yra visiškai netinkamoje vietoje ir netinkamu laiku“, – įsitikinusi profsąjungų vadovė.

Pasak jos, telefonu nedarbingumo pažymėjimus gydytojai pradėjo išdavinėti per pandemiją, kad sumažintų kontaktų skaičių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)