Jo tikinimu, dėl to kaltas socialinės atsakomybės nebuvimas. Jis priminė seną - 2002 m. - istoriją, kai „Vilniaus prekybos" kontroliuojama įmonė „VP market“, pasinaudodama landa įstatymuose, susigrąžino 76 mln. Lt pridėtinės vertės mokesčio.

MG Baltic“ savininkas, penktas turtingiausias žmogus Lietuvoje Darius Mockus, sako, kad normalu, jog niekas nenori gyventi neturtingai, todėl daugiau uždirbantieji yra nemėgstami. Jo tikinimu, rinkos ekonomikoje kitaip būti ir negali.

„Pavydas yra baltas, yra juodas. Dėl pagarbos, nesiimčiau teigti, kad ta pagarba yra, natūralu, nes mes jau 20-25 metai rinkos ekonomikoje, o penkiasdešimt metų buvo diegiama, kad visi lygūs ir lygesni“, - sakė D. Mockus.

„Kas prisimena tą tariamą lygybę, kuri buvo visuotinio deficito sąlygomis, rinkos ekonomikoje, lygybės nėra, pripažįstama, kad rinka yra konkurencinė erdvė: vieni yra sėkmingesni, yra mažiau sėkmingi. Šalys, kurios tomis salygomis gyvena pusę tūkstančio metų, ten tai natūralu, kad visi nori būti turtingi, niekas nenori būti vargšai.“

Žurnalo „IQ top" sudarytame turtingiausių žmonių dvidešimtuke „Vilniaus prekybos" pagrindinis akcininkas Nerijus Numavičius gerokai lenkia visus kitus turtuolius - jo turtas įvertintas 4,255 mlrd. Litų. Antroje turtingiausiųjų sąrašo vietoje – „Vilniaus prekybos“ akcininkas Žilvinas Marcinkevičius. Trečias – transporto, logistikos ir sandėliavimo verslą valdantis Mindaugas Raila. Ketvirtas liko turtingiausio Lietuvos žmogaus brolis Vladas Numavičius su 812 mln. litų. Penktas – koncerno „MG Baltic" savininkas Darius Mockus, kurio turtas įvertintas 783 mln. litų.