„Atsakingas ir skaidrus verslas neleis žeminti ir šantažuoti Lietuvos. Pelno marža dažnai lygi rizikos maržai. Todėl pats laikas ieškoti tokios vietos verslui, kad nereikėtų gyventi baimėje ir už sviestą pardavinėti Lietuvos“, - ketvirtadienį Seime skaitydama metinį pranešimą sakė šalies vadovė.

Juolab, pasak jos, kad per pastaruosius metus padaryta labai daug ieškant patikimų rinkų, didinant Lietuvos žinomumą, plėtojant ekonominius ryšius ir užmezgant naujus kontaktus.

DELFI primena, kad verslininkas Vilius Kaikaris piktinosi Lietuvos užsienio politika dėl esą per aštriai kritikuojamos Rusijos, todėl esą mūsų šalis galės savo patrankas tepti sviestu, nes nebus, kur jo dėti.

„Jeigu mes turėtume armiją, su kuria, kaip Vytauto Didžiojo laikais, galima būtų papūsti prieš Maskvą, tai aš dar suprasčiau. Dabar mes neturime nei armijos, nei finansinių galimybių. Negalime kalbėti nei apie tankus, nei apie patrankas. Galėsime jas sviestu tepti, kai neturėsime kur jo dėti, galėsime sūrį susikišti ten, kur nesueina. Va tada sėdėsime ir galvosime, ką padarėme", - LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre" kalbėjo V. Kaikaris.

Nemažai maisto produktų Lietuvos įmonės parduoda Rusijoje. Skaičiuojama, kad į Rusiją iškeliauja maždaug 20 proc. viso Lietuvos eksporto.

Taip pat D. Grybauskaitė atkreipė dėmesį, kad Lietuva yra pakviesta pradėti derybas dėl narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO) – ekonomiškai stabilių ir patikimų valstybių klube.

Taip pat dabar daugiau nei 75 proc. lietuviškų prekių keliauja į Europos Sąjungos šalis, o lietuviškų lazerių eksporto keliai driekiasi į visus pasaulio kontinentus.

Europos Sąjungos valstybių investicijos Lietuvoje sudaro 82,5 procento visų investicijų šalyje. Vien Šiaurės šalys pas mus investavo beveik 17 milijardų litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (472)