Norvegija pirmauja pagal investicinių projektų skaičių Lietuvoje 2010-2014 m. ir yra penkta pagal dydį užsienio investuotoja mūsų šalyje. Per pastaruosius ketverius metus Lietuvos ir Norvegijos prekybos apyvarta siekė daugiau kaip 2 milijardus litų.

Prezidentės teigimu, Lietuvą ir Norvegiją sieja ne tik stiprūs politiniai ryšiai, bet ir sėkmingas ekonominis bendradarbiavimas. Tai, kad Lietuvos ir Norvegijos prekybos apyvarta per paskutinius ketverius metus išaugo 72 proc., yra geriausias įrodymas, kad ši šalis vertina Lietuvą kaip patikimą partnerę.

„Pastaruosius ketverius metus Lietuvos ekonomika yra viena sparčiausiai augančių visoje Europos Sąjungoje. Nuolat didėjančios užsienio investicijos mūsų šalyje įrodo, kad gebame gerinti verslo sąlygas ir kad pasitikėjimas Lietuva akivaizdžiai auga“, – sakė šalies vadovė.

Pasak Prezidentės, gerus Lietuvos ir Norvegijos ekonominius santykius įtvirtina ir bendradarbiavimas energetikos sektoriuje. Mūsų šalies energetinės nepriklausomybės simboliu vadinamas suskystintųjų gamtinių dujų terminalas-saugykla buvo pastatytas ir išnuomotas Lietuvai norvegiško kapitalo įmonės „Hoegh LNG“. Be to, dar vasarą buvo pasirašyta suskystintųjų gamtinių dujų tiekimo sutartis su Norvegijos kompanija „Statoil“. Ši sutartis ne tik užtikrins nuolatinį terminalo veikimą, bet ir garantuos nepertraukiamą alternatyvų dujų importo šaltinį.

Po susitikimo su Prezidente Norvegijos verslininkai susitiks su Lietuvos banko, vertybinių popierių biržos „NASDAQ OMX Vilnius“, „Investuok Lietuvoje“ atstovais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)