Brangiau susimokės ir mokyklinukų tėvai


Šefas, restorano „Gastronomika“ įkūrėjas ir Viešojo maitinimo įstaigų asociacijos vadovas Liutauras Čeprackas Delfi laidoje „Piniginiai reikalai“ teigė, kad retorika apie PVM restoranams didinimą buvo pasirinkta pačios šio verslo „nekenčiančios“ Vyriausybės.

„Kalbėdami apie PVM, jie vis akcentuoja restoranus, tarsi norėdami pabrėžti, kad šioje situacijoje vieninteliai tie, kurie pajus tą pasikeitimo naštą, bus restoranai, kaip tie, kurie yra buržuazinis išmislas. Visą laiką norima pasakyti, kad tai neturi nieko bendro su paprastais žmonėmis.

Man juokingiausia visoje šitoje situacijoje yra tas faktas, kad, vis dėlto, žmonės patys nesusimąsto, kad tai yra ne vien restoranai, o visas maitinimo verslas. Mes esame tik viena iš sudėtinių dalių, kuri visame bendrame kontekste, kalbant apie tą patį PVM ar apyvartas, užima pakankamai nedidelę rinkos dalį. Maitinimo verslas apskritai yra ir tokie dalykai, kaip tų pačių žmonių, turinčių vaikų, mokinių maitinimas.

Tai, ar kainos kils mokyklose? Taip, 100 procentų, kadangi aš negalvoju, kad tą naštą prisiims maitintojai“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)