2015 m. daugiausia - 40,4 proc. - BVP sukurta Vilniaus apskrityje, Kauno apskrityje sukurta 19,8 proc. šalies BVP, Klaipėdos apskrityje - 11,6 proc. Kaip ir 2014 m., kiekvienos iš šių apskričių - Alytaus, Marijampolės, Tauragės, Telšių ir Utenos - indėlis į šalies BVP neviršijo 4 proc.

Daugiausia BVP vienam gyventojui, kaip ir įprasta, teko Vilniaus apskrityje - 145,5 proc. šalies vidurkio. Klaipėdos apskrityje vienam gyventojui tenkantis taip pat viršijo šalies vidurkį ir sudarė 103 proc. Kauno apskrityje vienam gyventojui tenkantis BVP sudarė 99,2 proc., likusiose apskrityse jis taip pat nesiekė šalies vidurkio, o mažiausias buvo Tauragės apskrityje - 55,7 proc.

2015 m. daugiausia nominalusis BVP vienam gyventojui padidėjo Panevėžio (4 proc.), Vilniaus (3,4 proc.) ir Šiaulių (3,3 proc.) apskrityse. Šalies nominalusis BVP, tenkantis vienam gyventojui, ūgtelėjo 3 proc.

2015 m. BVP, tenkančio vienam gyventojui, atotrūkis tarp Vilniaus ir kitų regionų nesumažėjo - Vilniaus apskrityje šis rodiklis daugiau du kartus viršijo Alytaus, Marijampolės, Utenos, Telšių ir Tauragės apskričių rodiklius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)