Pirmadienį Vilniaus apygardos administraciniame teisme atversta V. Vildžiūnaitės byla prieš VMI dėl sprendimo ją atleisti iš darbo.

Primename, kad V. Vildžiūnaitė šių metų birželio pabaigoje neteko pareigų VMI dėl jai paskirto šiurkštaus tarnybinio nusižengimo. DELFI skelbė, kad VMI darbuotoja buvo atleista dėl esą klaidingos pažymos, jog viena įmonė nėra skolinga valstybei, nors ji buvo skolinga. Teigiama, kad dėl to įstrigo milijoninės vertės europinėmis lėšomis finansuojamas konkursas.

V. Vildžiūnaitė tuomet tvirtino, kad su konkursu susijusi įmonė turėjo vos 78 ct nepriemoką ir 166 Lt kito mokesčio permoką.

Atleidus VMI viršininko pavaduotoją neoficialiai buvo kalbama, kad ji buvo viena iš realiausių kandidatų pakeisti tuometinį VMI vadovą Modestą Kaseliauską.

Buvusi VMI viršininko pavaduotoja teisme prašo, kad būtų panaikinta jai skirta nuobauda, specialistė būtų grąžinta į darbą bei būtų išmokoma darbo užmokesčio dydžio kompensacija už laiką, kurį V. Vildžiūnaitė buvo atleista iš pareigų.

Primename, kad VMI viršininko pavaduotojo atlyginimas 2013 m. siekė 6293 Lt, 2014 m. 3 ketv. - 7458 Lt.

V. Vildžiūnaitė iš VMI buvo atleista šių metų birželio 27 d. Viešai apie viršininko pavaduotojos atleidimą buvo paskelbta birželio 30 d. - paskutinę M. Kaseliausko darbo dieną.

Pirmadienį Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjas Bronius Januška bylos nagrinėjimą atidėjo, nes į bylą trečiuoju asmeniu įtraukiama Finansų ministerija, kurios bus prašoma pozicijos ginčo klausimu, bei prie bylos prijungiama civilinė byla, susijusi su minėta įmone, dėl kurios pažymos V. Vildžiūnaitei buvo skirta nuobauda.

DELFI primena, kad nuo liepos 1 d. laikinai VMI viršininko pareigas eina parlamentaro Broniaus Bradausko sūnus Dainoras Bradauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)