"Būsimus pirkėjus ketiname pasitikti ne tik didžiausiu šalyje prekinių ženklų parduotuvių pasirinkimu, bet ir aiškiu bei patogiu jų išplanavimu - jo dėka pirkėjai galės susirasti norimą daiktą nesugaišdami daug laiko",- sakė "Mecca" generalinis direktorius Raimundas Griežė.

"Mecca" ketina suburti didžiausias prekinių ženklų grupes Lietuvoje. Planuojama, kad po rekonstrukcijos pagal prekių grupes specializuotuose aukštuose įsikurs per 90 Lietuvos ir užsienio prekinių ženklų parduotuvių.

Šiuo metu "Mecca" jau baigė formuoti pirmų dviejų aukštų prekybines sales. Pirmajame po rekonstrukcijos įsikurs įvairias paslaugas teiksiančios įmonės bei maisto prekių parduotuvė. Antrajame centro aukšte pirkėjus pasitiks drabužių bei avalynės parduotuvės. Jau pasirašytos arba baigiamos derinti sutartys su daugiau kaip dvidešimčia šios grupės prekinių ženklų.

Pasak R. Griežės, netrukus bus baigtas formuoti ir trečiasis aukštas, skirtas grožio ir prabangos prekėms. Per 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto ketvirtajame aukšte veiks sporto, turizmo ir laisvalaikio prekių parduotuvės.

"Šiuo metu didžiausią dėmesį skiriame penktojo aukšto formavimui, kuriame turėtų įsikurti savitas kavinių bei restoranų kompleksas, išsiskiriantis netradicine atmosfera ir panoraminiu vaizdu",- sakė R. Griežė.

Į penktąjį aukštą lankytojai galės pakilti stikliniu panoraminiu liftu. Viso penkto aukšto fasadą iš upės pusės sudarys stiklo siena, per kurią bus matomas Neries vaizdas.

Po pastato rekonstrukcijos išsiplės šalia "Mecca" esanti automobilių stovėjimo aikštelė, o vidinis būsimo parduotuvių centro kiemas pavirs dviejų aukštų automobilių laikymo aikštele. Iš jo bus galima privažiuoti ne tik prie pirmo, bet ir prie antro bei trečio pastato aukšto įėjimo durų. Abiejose stovėjimo aikštelėse tilps apie 500 automobilių.

Generalinis "Mecca" rekonstrukcijos projekto rangovas yra "Panevėžio statybos trestas". Iš viso centro pertvarkai planuojama skirti apie 20 mln. litų.

Vilniaus centrinė universalinė parduotuvė buvo privatizuota 1992 metais ir nuo tol yra akcinė bendrovė. Pagrindinė savininkė - Panamoje registruota bendrovė "Baltic Business Inc" valdo 93,7 proc. akcijų, smulkiųjų akcininkų dar yra daugiau nei 200. Jos įstatinis kapitalas - 3,718 mln. litų, akcijos nominali vertė - 6 litai. Bendrovės emisija yra Nacionalinės vertybinių popierių biržos nelistinguojamų VP sąraše.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją