„Šių pinigų grąžinti neįmanoma, - ketvirtadienį CNBC pareiškė P. Doukas. – Visoms vyriausybėms nelengva tai nuryti, ir aš suprantu, kad Europos šalių mokesčių mokėtojai nesugebės to lengvai nuryti, tačiau tai yra gyvenimo faktas“.

Šie P. Douko komentarai pasigirdo po ketvirtadienį įvykusio Vokietijos finansų ministro vizito Atėnuose, kurio metu jis nurodė Graikijai liautis prašius dar daugiau paramos ir verčiau susitelkti ties reformomis, dėl kurių buvo susitarta priimant finansinės pagalbos programą.

„Mano patarimas, kad visi susitelktų ties ... veiksmais, dėl kurių mes susitarėme, nes tik tuomet, kai įgyvendinsime tai, ką sutarėme, žingsnis po žingsnio galėsime atgauti patikimumą, pasitikėjimą, ir per tai paskatinti augimą“, - sakė W. Schaeuble.

„Jeigu Graikija (iki 2014 metų pabaigos) įgyvendintų savo reformas ir pasiektų pirminį perteklių, tuomet galėsime derėtis dėl tolesnių priemonių, jei bus būtina“, - pridūrė jis.

Graikijos skola pagal santykį su BVP 2012 metų pabaigoje siekė 156,9 proc. Dabar šalis jau šeštus metus yra ištikta recesijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)